Tytu³: PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-05, 07:26:28 PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.SkÅ‚adniki.
1200 g schabu 150g czerwonego wina 100 g masÅ‚a 2 zÄ…bki czosnku, tymianek, sól, pieprz. Sposób przygotowania. MiÄ™so skropić winem i pozostawić na okoÅ‚o 1 godzinÄ™. OsÄ…czyć. Natrzeć solÄ… pieprzem, po siekanym czosnkiem i tymiankiem. UÅ‚ożyć na blasze, posypać wiórkami masÅ‚a, piec w temperaturze 200°C ok. 2 godzin. Po godzinie podlać szklankÄ… gorÄ…cej wody, piec dalej polewajÄ…c wytwarzajÄ…cym siÄ™ sosem. 15-20 minut przed koÅ„cem pieczenia zwiÄ™kszyć temperaturÄ™ piekarnika do 250°C. Podawać z ziemniakami. /Patrz kartofelki meksykaÅ„skie/. Ogółem 1450g B-T-W 201,1 – 248,1 – 1,2 / 3040 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 13,9 – 17,1 – 0,1 / 210 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,8 – 25,7 - 0,1 / 310 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,0 B+T /150 g = 46,5 g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |