forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2006-12-05, 07:26:28



Tytu³: PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-05, 07:26:28
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z WINEM.Składniki.
1200 g schabu
150g czerwonego wina
100 g masła
2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Mięso skropić winem i pozostawić na około 1 godzinę. Osączyć. Natrzeć solą pieprzem, po siekanym czosnkiem i tymiankiem. Ułożyć na blasze, posypać wiórkami masła, piec w temperaturze 200°C ok. 2 godzin. Po godzinie podlać szklanką gorącej wody, piec dalej polewając wytwarzającym się sosem. 15-20 minut przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę piekarnika do 250°C. Podawać z ziemniakami. /Patrz kartofelki meksykańskie/.

Ogółem 1450g B-T-W  201,1 – 248,1 – 1,2 / 3040 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  13,9 – 17,1 – 0,1 / 210 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 20,8 – 25,7 -  0,1 / 310 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,2 : 0,0
B+T /150 g = 46,5 g



forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.