Tytu³: AROMATYCZNA ZUPA Z KURCZAKIEM. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-07, 04:21:21 AROMATYCZNA ZUPA Z KURCZAKIEM.
SkÅ‚adniki. 250 g piersi kurczaka 50 g marchewki 50 g pietruszki 150 g Å›mietany 50 g drobnego makaronu drobiowa kostka rosoÅ‚owa, kilka gaÅ‚Ä…zek natki pietruszki, Å‚yżka soku z cytryny, sól, pieprz, szczypta estragonu. Sposób przygotowania. Makaron ugotować odcedzić na sicie. MiÄ™so pokroić w paski. MarchewkÄ™ i pietruszkÄ™ pokroić w kostkÄ™. Zagotować 1litr wody, wÅ‚ożyć warzywa i miÄ™so. Gotować 15 min na maÅ‚ym ogniu, dodać kostkÄ™ rosoÅ‚owÄ… i gotować jeszcze chwilÄ™. ÅšmietanÄ™ rozprowadzić kilkoma Å‚yżkami zupy, wlać do garnka z zupÄ… zagotować. Przyprawić sokiem z cytryny, estragonem solÄ… i pieprzem. Makaron rozÅ‚ożyć do talerzy, wlać zupÄ™, Posypać natkÄ…. Ogółem 1550 g B-T-W 51,3 - 52,6 – 52,1 /890 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 3,3 – 3,4 – 3,4 / 60 kalorii / 450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 14,9 – 15,3 – 15,1 / 260 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,0 :1,0 B+T /000 g = 30,2 g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |