Tytuł: CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI. Wiadomo¶ć wysłana przez: MORGANO 2006-12-09, 01:20:23 CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.
SkĹ‚adniki. 600 g czerwona kapusta / gĹ‚Ăłwka / 50 g sok pomaraĹ„czowy /wyciĹ›niÄ™ty z 1 pomaraĹ„czy/ 100 g czerwone wino wytrawnego 100 g rodzynek 50 g smalec mielony cynamon i imbir SposĂłb przygotowania. KapustÄ™ oczyĹ›cić z uszkodzonych liĹ›ci, opĹ‚ukać, poszatkować usuwajÄ…c gĹ‚Ä…b. Zalać jÄ… w rondlu winem i sokiem z pomaraĹ„czy. Dusić na maĹ‚ym ogniu pod przykryciem 15 minut, dodać smalec i czÄ™sto mieszać. Pod koniec wĹ‚oĹĽyć sparzone rodzynki. Przyprawić do smaku imbirem i cynamonem. Ogółem 900 g B-T-W 11,0 – 51,2 – 110,5 /950 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 1,2 – 5,7 – 12,3 /100 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 1,8 – 8,5 – 18,4 /160 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 4,6 : 10,0 B+T/150g -10,4g
forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone. |