Tytu³: FILET Z DORSZA PO MAZURSKU. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-10, 01:20:55 FILET Z DORSZA PO MAZURSKU.
SkÅ‚adniki. 750 g filetów z dorsza 500 g wÅ‚oszczyzny krojona w paski 150 g Å›mietany 50 g mÄ…ki 100 g masÅ‚a 100g cebuli 50 g starte go sera żółtego sok z cytryny, sól, pieprz do smaku. Sposób przygotowania. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i posolić. Warzywa umyć, obrać, opÅ‚ukać, pokrajać w piastry i udusić w rondlu, dodajÄ…c masÅ‚o i szklankÄ™ wody. Filety obtoczyć w mÄ…ce i usmażyć. Gdy warzywa bÄ™dÄ… miÄ™kkie, ale nie rozpadajÄ…ce siÄ™, wÅ‚ożyć filety Å‚yżkÄ™ mÄ…ki rozmieszanÄ… ze Å›mietana. Przyprawić do smaku, posypać startym serem i zapiekać w piekarniku przez 20 minut. Gdy na powierzchni utworzy siÄ™ rumiana skórka wyjąć potrawÄ™ i posypać zieleninÄ… Ogółem 0000g B-T-W 158,4 – 142,6 – 88,7 /2270 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,3 – 8,4 – 5,2 / 130 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 23,3 – 21,0 – 13,0 / 330 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,9 : 0,6 B+T/250g – 44,3g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |