Tytu³: FLACZKI PO POLSKU. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-13, 04:39:22 FLACZKI PO POLSKU.
SkÅ‚adniki. 1000 g flaczki woÅ‚owe krojone 1000 g wywar rosoÅ‚owy 250 g wÅ‚oszczyzna 100 g cebula 50 g masÅ‚a 100 g ziemniaki puree po 3-4 ziarenka angielskiego ziela, listek laurowy, sól i pieprz po Å‚yżeczce majeranku, papryki ostrej, Å‚yżeczka startej gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej. Sposób przygotowania. Oczyszczone flaki zalać wrzÄ…tkiem, gotować 1,5 godziny /kupujÄ™ krojone czyste parzone / do miÄ™kkoÅ›ci. Do wywaru rosoÅ‚owego wkÅ‚adam pokrojonÄ… wÅ‚oszczyznÄ™, cebulÄ™ i ugotujÄ™ okoÅ‚o 20 minut. Po przecedzeniu oprócz cebuli mieszam jarzyny z flakami i Å‚Ä…czÄ™ z rosoÅ‚em. Do zagÄ™szczania używam ziemniaki w proszku puree. DodajÄ™ do smaku masÅ‚o. Najsmaczniejsze sÄ… flaki z poprzedniego dnia. Nazajutrz należy je tylko zagotować i przyprawić paprykÄ… gaÅ‚kÄ… i majerankiem. Ogółem 2500g B-T-W 142,9 – 127,8 – 105,0 /2140 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 5,7 – 5,1 – 4,2 /90 kalorii / 450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 25,7 – 23,0 – 18,9 /380 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 09 : 0,7 B+T/450g -48,7g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |