Tytu³: ROLADKI Z SOLI W SOSIE PIETRUSZKOWYM. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-14, 00:31:59 ROLADKI Z SOLI W SOSIE PIETRUSZKOWYM.
SkÅ‚adniki. 800 g filetów z soli 400g Å›mietany 30% 100 g cebulki /3 szalotki/ 250 g wytrawnego biaÅ‚ego wina 100g masÅ‚a 50 g pietruszki natka /1 pÄ™czek/ sok z l cytryny, sól, pieprz. Sposób przygotowania. Filety opÅ‚ukać, osuszyć przekroić wzdÅ‚uż na pół. RybÄ™ skropić sokiem z cytryny oprószyć solÄ… i pieprzem. PietruszkÄ™ opÅ‚ukać i osuszyć. Kilka maÅ‚ych gaÅ‚Ä…zek odÅ‚ożyć do dekoracji. ResztÄ™ posiekać. Szalotki oczyÅ›cić i drobno pokroić KawaÅ‚ki ryby posypać 2 Å‚yżkami posiekanej natki, zrolować i spiąć wykaÅ‚aczkami. SzalotkÄ™ zeszklić na maÅ›le, wlać wino, zagotować. Do gorÄ…cego wywaru wÅ‚ożyć rybÄ™ i zostawić na okoÅ‚o 8 minut. Roladki wyjąć z wywaru i odstawić w ciepÅ‚e miejsce. Do wywaru dodać Å›mietanÄ™, zagotować, dodać resztÄ™ posiekanej pietruszki, sos doprawić solÄ… i pieprzem udekorować pietruszkÄ… podawać z sosem i ryżem. Ogółem 1700g B-T-W 145,0 – 208,6 – 26,2 / 2560 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 8,5 – 12,3 – 1,5 / 150 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 21,3 – 30,7 – 3,9 / 380 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,4 : 0,2 B+T/250g – 52,0g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |