Tytu³: ZUPA JARZYNOWA Z MIELONYM MIĘSEM. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-17, 00:09:53 ZUPA JARZYNOWA Z MIELONYM MIĘSEM.
SkÅ‚adniki. 1000 g wywar rosoÅ‚owy 250 g mielonego miÄ™sa wieprzowe 50 g startej cebuli 200 g chiÅ„skiej kapusty 150 g mrożonego groszku 150 g pora 50 g siekanej pietruszki 50 g oleju 1 Å‚yżeczka bulionu w proszku, sól, pieprz Sposób przygotowania. Mielone miÄ™so, cebulÄ™ i pietruszkÄ™ dokÅ‚adnie wymieszać. Podsmażyć na oleju czÄ™sto mieszajÄ…c i rozdrabniajÄ…c widelcem tak, aby nie powstaÅ‚y grudki. Dodać 1wywaru rosoÅ‚owego i zagotować. Dodać bulion miÄ™sny w proszku. Przyprawić solÄ… i pieprzem, po czym gotować pod przykryciem. Obrany seler pokroić w cienkie paski i po 5 minutach dodać do gotujÄ…cego siÄ™ miÄ™sa. Por oczyÅ›cić, przekroić wzdÅ‚uż na poÅ‚owÄ™, umyć i pokroić w plasterki. ChiÅ„skÄ… kapustÄ™ pokroić w paski. Groszek gotować w zupie 8 minut, a por i chiÅ„skÄ… kapustÄ™ okoÅ‚o 5 minut. ZupÄ™ doprawić do smaku i podawać. Ogółem 1900 g B-T-W 67,4 – 124,8 – 50,9 /1600 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 3,5 – 6,6 – 2,7 / 80 kalorii / 450 gram porcja 1 osobowa B-T-W 16,0 – 29,5 – 12,0 /380 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,9 : 0,8 B+T/450g – 45,5g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |