Tytu³: KOTLETY Z KARKÓWKI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-18, 04:31:59 KOTLETY Z KARKÓWKI.
SkÅ‚adniki. 400 g karkówki /4 kotlety / 150 g czerwona papryka 100 g cebuli 60 g keczupu /4 Å‚yżki/ 50 g oleju /4 Å‚yżki/ Å‚yżeczka soku z cytryny, po Å‚yżce siekanej natki szczypiorku, papryczka chili, sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania. Przygotować marynatÄ™: paprykÄ™ i papryczki chilli umyć, osuszyć, oczyÅ›cić z nasion, pokroić w maÅ‚Ä… kostkÄ™. CebulÄ™ obrać, posiekać. Keczup, olej, sok z cytryny wymieszać. Dodać papryczkÄ™ chilli, paprykÄ™, cebulÄ™, i szczypiorek. MarynatÄ™ przyprawić do smaku solÄ… i pieprzem. MiÄ™so umyć, osuszyć. Posmarować z obu stron marynatÄ…, wstawić do lodówki na 2 godziny. Kotlety grillować po 8-10 minut z każdej strony. Ogółem 0000g B-T-W 68,7 – 142,1 - 29,9 /1670 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 9,0 – 18,7 – 3,9 /220 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 13,6 – 28,0 – 5,9 /330 kalorii / Stosunek B-T-W 1: 2,1 : 0,4 B+T/150G – 41,6g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |