Tytu³: FASZEROWANA GOLONKA WIEPRZOWA. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-20, 04:44:54 FASZEROWANA GOLONKA WIEPRZOWA.
SkÅ‚adniki. 1000 g golonki wieprzowej 100 g pietruszki /2 pÄ™czki/ 200 g piwa 50 g orzechów wÅ‚oskich 50 g masÅ‚a 30g mÄ…ki 1 pÄ™czek naci selera i por pieprz, tymianek, liść laurowy 1 Å‚yżeczka bulionu miÄ™snego w proszku Sposób przygotowania. MiÄ™so wyjąć ze skóry, nie przecinajÄ…c jej, pokroić w kostkÄ™ i wymieszać z posiekanymi wÅ‚oskimi orzechami, pietruszkÄ… i pieprzem. SkórÄ™ napeÅ‚nić farszem i zaszyć. Na dno garnka wrzucić warzywa, uÅ‚ożyć na nich miÄ™so, caÅ‚ość zalać wodÄ… w taki sposób, by miÄ™so byÅ‚o lekko zanurzone. Dodać koÅ›ci, gotować aż golonka bÄ™dzie miÄ™kka (ok. 2 godz.). GolonkÄ™ grillować 15 minut, polewajÄ…c piwem. MasÅ‚o roztopić, dodać mÄ…kÄ™, na chwilÄ™ zwiÄ™kszyć ogieÅ„, by utworzyÅ‚a siÄ™ piana. Dodać poÅ‚owÄ™ wywaru z golonki, zagotować. Dodać bulion miÄ™sny w proszku, doprawić do smaku. Sos gotować 10 minut na maÅ‚ym ogniu. Ogółem 0000g B-T-W 271,5 – 590,9 – 146,3 / 6990 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 14,3 – 31,1 7,7 /370 kalorii / 350 gram porcja 1 osobowa B-T-W 50,0 – 108,8 – 27,0 / 1290 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 2,2 : 0,5 B+T/350g – 158,8g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |