Tytu³: BEFSZTYK Z CEBULKÄ„. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-21, 01:51:46 BEFSZTYK Z CEBULKÄ„.
SkÅ‚adniki. 400 g befsztyki z polÄ™dwicy Å›rodkowej, 200 g cebuli, 100 g masÅ‚a, 1 Å‚yżka oleju, sól, pieprz. Sposób przygotowania. Befsztyki rozpÅ‚aszczyć dÅ‚oniÄ… lub pÅ‚askÄ… stronÄ… noża. CebulÄ™ pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulÄ™, zdjąć z patelni. Na gorÄ…cy tÅ‚uszcz wÅ‚ożyć befsztyki i smażyć po 1 minucie z każdej strony, nastÄ™pnie zmniejszyć ogieÅ„ smażyć jeszcze po 3 minuty. Pod koniec smażenia posolić i posypać pieprzem. WyÅ‚ożyć na ogrzany półmisek, cebulÄ™ wÅ‚ożyć z powrotem na patelniÄ™, posolić podgrzać. UÅ‚ożyć na miÄ™sie. Na każdym befsztyku poÅ‚ożyć grudkÄ™ Å›wieżego, zimnego masÅ‚a. Ogółem 700 g B-T-W 83,7 – 97,1 – 14,1 / 1270 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 12,0 – 13,9 – 2,0 / 180 kalorii / 250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 29,9 – 34,7 - 5,0 / 450 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,2 B+T/250g – 64,9g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |