forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2006-12-21, 01:51:46



Tytu³: BEFSZTYK Z CEBULKÄ„.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-21, 01:51:46
BEFSZTYK Z CEBULKÄ„.

Składniki.
400 g  befsztyki z polÄ™dwicy Å›rodkowej,
200 g cebuli,
100 g masła,
1 łyżka oleju, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Befsztyki rozpłaszczyć dłonią lub płaską stroną noża. Cebulę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, zdjąć z patelni. Na gorący tłuszcz włożyć befsztyki i smażyć po 1 minucie z każdej strony, następnie zmniejszyć ogień smażyć jeszcze po 3 minuty. Pod koniec smażenia posolić i posypać pieprzem. Wyłożyć na ogrzany półmisek, cebulę włożyć z powrotem na patelnię, posolić podgrzać. Ułożyć na mięsie. Na każdym befsztyku położyć grudkę świeżego, zimnego masła.

Ogółem 700 g B-T-W  83,7 – 97,1 – 14,1  / 1270 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 12,0 – 13,9 – 2,0  / 180 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 29,9 – 34,7 -  5,0  / 450 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 1,2 : 0,2
B+T/250g – 64,9g




forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.