Tytu³: PARYSKA ZUPA CEBULOWA. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-24, 00:57:15 PARYSKA ZUPA CEBULOWA.
SkÅ‚adniki. 1000 g wywar bulionowy miÄ™sny 1000 g cebuli 100 g masÅ‚a 100 g tarty ser ementaler 100 g pieczywa biaÅ‚ego 2 Å‚yżki oliwy z oliwek, 1/2 Å‚yżeczki soli, 1 zÄ…bek czosnku Sposób przygotowania. ObranÄ… cebulÄ™ pokroić w cienkie plasterki. Na maÅ‚ym ogniu rozgrzać masÅ‚o i Å‚yżkÄ™ oliwy Lekko posolonÄ… cebulÄ™ podsmażyć na zÅ‚oty kolor. Dodać bulion i gotować na maÅ‚ym ogniu. Kromki chleba podpiec w piekarniku, aby byÅ‚y chrupiÄ…ce, po czym posmarować je oliwÄ… i rozgniecionym czosnkiem. ZupÄ™ doprawić do smaku i przelać do” żaroodpornych miseczek. Do każdej miski wÅ‚ożyć kromkÄ™ chleba i posypać jÄ… startym serem. Naczynia wÅ‚ożyć do nagrzanego piekarnika, wyjąć, gdy ser siÄ™ roztopi. /Czasami podajÄ™ inaczej wywar cebulowy wlewam do kokilek na wierzch wsypujÄ™ tarty żółty ser i dodajÄ™ groszek ptysiowy/. Ogółem 2300g B-T-W 57,1 – 132,3 – 126,3 / 1930 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 2,5 – 5,8 – 5,5 / 80 kalorii / 300 gram porcja 1 osobowa B-T-W 7,4 – 17,3 – 16,5 / 250 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 2,3 : 2,2 B+T/300g – 24,7g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |