Tytu³: KOTLETY JAGNIĘCE. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-12-30, 00:19:49 KOTLETY JAGNIĘCE.
SkÅ‚adniki. 400 g brokułów 400 g kotletów jagniÄ™cych z koÅ›ciÄ… 200 g cebule /4szt./ 250 g czerwonego wina 2 zÄ…bki czosnku, 2 Å‚yżki oliwy, 1 Å‚yżeczka zielonego pieprzu, sól, 2 Å‚yżki zagÄ™stnika do sosów Sposób przygotowania. BrokuÅ‚y oczyÅ›cić, opÅ‚ukać i podzielić na różyczki. Gotować ok. 5 minut w posolonej wodzie, odcedzić i odstawić w ciepÅ‚e miejsce. CebulÄ™ i czosnek obrać, cebule pokroić w ćwiartki lub ósemki, czosnek w plasterki. Kotlety opÅ‚ukać i osuszyć, naciąć w miejscu, gdzie tÅ‚uszcz Å‚Ä…czy siÄ™ z miÄ™sem, usmażyć na oliwie. Do miÄ™sa dodać cebulÄ™ z czosnkiem i pieprz, krótko smażyć. Wlać wino, podgrzewać ok. 5 minut. Kotlety wyjąć z sosu i odstawić w ciepÅ‚e miejsce. Do sosu dodać zagÄ™stnik i zagotować, stale mieszajÄ…c. Sos doprawić solÄ…. Kotlety podawać z sosem i brokuÅ‚ami oraz ze Å›wieżą bagietkÄ… lub z fasolkÄ… szparagowÄ… i piure ziemniaczanym. Ogółem 1250g B-T-W 87,8 – 73,4 – 36,2 / 1160 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 7,0 – 5,9 – 2,9 / 90 kalorii / 300 gram porcja 1 osobowa B-T-W 21,1 – 17,6 – 8,7 / 280 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,8 : 0,4 B+T/300g – 38,7g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |