forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-01-06, 00:11:27



Tytu³: PIECZEŃ RZYMSKA.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-01-06, 00:11:27
PIECZEŃ RZYMSKA.

Składniki.
600 g mielonej wieprzowiny
100 g bułka tarta
100 g cebuli,
50 g masła,
50 g jajko
100 g wędzonego boczku
torebka ciemnej błyskawicznej zasmażki, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Cebule posiekać, podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę tartą cebulę i jajko. Wyrobić. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować podłużny bochenek, ułożyć w żaroodpornej formie obłożyć piastrami boczku. Piec godzinę w temp. 200 stopni C. Pieczeń przełożyć na półmisek, trzymać w cieple. Do sosu z pieczenia wlać szklankę wody, zagotować. Przelać przez sitko do rondelka. Wymieszać z zasmażką błyskawiczną zagotować. Pieczeń pokroić w piastry, polać

Ogółem 1000g B-T-W 74,7 – 502,9 – 85,3  / 5170 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 7,5 – 50,3 – 8,5  / 520 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 11,2 – 75,4 – 12,8  /770 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 6,7 : 1,1
B+T/150g – 86,6g





Tytu³: Odp: PIECZEŃ RZYMSKA.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: evosonic 2007-01-20, 23:10:28
:D


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.