Tytu³: PIECZEŃ RZYMSKA. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-01-06, 00:11:27 PIECZEŃ RZYMSKA.
SkÅ‚adniki. 600 g mielonej wieprzowiny 100 g buÅ‚ka tarta 100 g cebuli, 50 g masÅ‚a, 50 g jajko 100 g wÄ™dzonego boczku torebka ciemnej bÅ‚yskawicznej zasmażki, sól, pieprz. Sposób przygotowania. Cebule posiekać, podsmażyć. MiÄ™so wÅ‚ożyć do miski, dodać odciÅ›niÄ™tÄ… buÅ‚kÄ™ tartÄ… cebulÄ™ i jajko. Wyrobić. Przyprawić solÄ… i pieprzem. Uformować podÅ‚użny bochenek, uÅ‚ożyć w żaroodpornej formie obÅ‚ożyć piastrami boczku. Piec godzinÄ™ w temp. 200 stopni C. PieczeÅ„ przeÅ‚ożyć na półmisek, trzymać w cieple. Do sosu z pieczenia wlać szklankÄ™ wody, zagotować. Przelać przez sitko do rondelka. Wymieszać z zasmażkÄ… bÅ‚yskawicznÄ… zagotować. PieczeÅ„ pokroić w piastry, polać Ogółem 1000g B-T-W 74,7 – 502,9 – 85,3 / 5170 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 7,5 – 50,3 – 8,5 / 520 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 11,2 – 75,4 – 12,8 /770 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 6,7 : 1,1 B+T/150g – 86,6g Tytu³: Odp: PIECZEŃ RZYMSKA. Wiadomo¶æ wys³ana przez: evosonic 2007-01-20, 23:10:28 :D
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |