Tytu³: SZNYCLE Z KURCZAKA SMAÅ»ONE W CIEÅšCIE. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-01-13, 00:57:42 SZNYCLE Z KURCZAKA SMAÅ»ONE W CIEÅšCIE.
SkÅ‚adniki. 400 g filety z kurczaka 150 g jajka 3 szt. 100 g startego sera żółtego 100 g Å›mietany 50 g mÄ…ki Sos: 250 g pieczarek 100 g cebuli 50 g szynki. 100 g Å›mietany 1/2 pÄ™czka szczypiorku, zÄ…bek czosnku. Sposób przygotowania. Sos: cebule pokroić w piórka, grzyby w ćwiartki, szynkÄ™ w paski. Szczypiorek i czosnek posiekać. Olej rozgrzać, wrzucić cebulÄ™, grzyby i szynkÄ™ smażyć przez 3 min. Wlać Å›mietanÄ™, dusić 10 min. Dodać szczypiorek i czosnek. Przyprawić solÄ… i pieprzem. Jajka, Å›mietanÄ™ i mÄ…kÄ™ zmiksować. Dodać ser, przyprawić solÄ… i pieprzem, wymieszać. Filety przekroić wzdÅ‚uż na pół, oprószyć solÄ… i pieprzem. MiÄ™so maczać w cieÅ›cie, smażyć po 3 min z każdej strony. Ogółem 1300g B-T-W 144,6 – 151,9 – 58,6 / 2180 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 11,1 – 11,7 -4,5 / 170 kalorii / 200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 22,2 – 23,4 – 9,0 / 330 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,1 : 0,4 B+T/200g – 45,6g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |