forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-01-20, 00:12:05



Tytu³: WÄ„TRÓBKA CIELĘCA Z WINOGRONAMI.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-01-20, 00:12:05
WĄTRÓBKA CIELĘCA Z WINOGRONAMI.

Składniki.
200 g wątróbki,
100 g białych owoców winogrona
50g masła /3 łyżki /
sól, pieprz, pietruszka.

Sposób przygotowania.
Winogrona umyć, osuszyć, przepołowić, wyjąć pestki. Wątróbkę oczyścić, smażyć w rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej strony. Posypać solą i pieprzem. Winogrona wrzucić do rozgrzanego tłuszczu. Wymieszać i natychmiast wyjąć: Wątróbkę wyłożyć na pół misek, polać tłuszczem, obłożyć winogronami. Posypać natką pietruszki. Po dawać z ziemniakami.

Ogółem 350g B-T-W 37,7 – 51,1 25,8  / 710 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 10,8 – 14,6 – 7,4  / 200 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  16,1 – 219 – 11,0 / 300 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 1,4 : 0,7
B+T/150g-38,0g


Tytu³: Odp: WÄ„TRÓBKA CIELĘCA Z WINOGRONAMI.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: evosonic 2007-01-20, 23:02:25
po jakie licho mam kupowac winogrona ? jakie one tam sa - biale czy inne ?
cena zakupu tych owocow wypelnionych woda z cukrem jest zblizona do watroby ... co prawda nie cielecej ...
a te ziemniaki ???
co z nimi
  :D :D :D :D :D :D


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.