Tytu³: SCHAB DUSZONY Z BAKALIAMI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-01-26, 04:25:30 SCHAB DUSZONY Z BAKALIAMI.
SkÅ‚adniki. 1000 g schabu bez koÅ›ci 50 g oleju z oliwek 200g sÅ‚odkie czerwone wino /1 szklanka/ 150 g wywaru rosoÅ‚owego / lub z kostki drobiowej/ 50 g rodzynek 50 g mielonych migdałów sól, pieprz, cynamon kilkanaÅ›cie caÅ‚ych migdałów Sposób przygotowania. MiÄ™so umyć, osuszyć, natrzeć solÄ… i pieprzem. Olej rozgrzać w rondlu, wÅ‚ożyć miÄ™so, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Wlać rosół i sÅ‚odkie czerwone wino, dodać rodzynki i dwie szczypty cynamonu. Przykryć i dusić na maÅ‚ym ogniu okoÅ‚o 1 godziny. CaÅ‚e migdaÅ‚y wrzucić na 3 minuty do wrzÄ…cej wody. Odcedzić na sicie, przelać zimnÄ… wodÄ… i zdjąć skórki. NastÄ™pnie migdaÅ‚y zrumienić na patelni bez tÅ‚uszczu. MiÄ™so wyjąć na półmisek. Mielone migdaÅ‚y wsypać do sosu z duszenia, gotować 5 minut. Schab pokroić w piastry. Polać sosem migdaÅ‚owym i posypać caÅ‚ymi prażonymi migdaÅ‚ami. Ogółem 1500g B-T-W 179,9 – 174,2 – 47,2 /2480 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 12,0 – 11,6 – 3,1 / 160 kalorii / 150 gram porcja 1 osobowa B-T-W 18,0 – 17,4 – 4,7 / 250 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 1,0 – 0,3 B+T/150g -35,4g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |