Tytu³: SWOJSKA ZAPIEKANKA. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-01-30, 00:36:15 SWOJSKA ZAPIEKANKA.
SkÅ‚adniki. 1000 g ziemniaków 500 g wieprzowiny 500 g wywar bulionowy 250 g cebuli 200 g boczku 50 g oleju - sól Sposób przygotowania. WieprzowinÄ™ oprószyć solÄ… pokroić w kostkÄ™. Olej rozgrzać na patelni, wÅ‚ożyć miÄ™so, podsmażyć. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solÄ…. CebulÄ™ obrać, pokrojów cienkie krążki. Boczek pokroić w kosteczkÄ™. CebulÄ™ i boczek wymieszać. Å»aroodpornÄ… formÄ™ posmarować tÅ‚uszczem. Na dnie uÅ‚ożyć poÅ‚owÄ™ ziemniaków, miÄ™so, ponownie ziemniaki oraz cebulÄ™ z boczkiem. CaÅ‚ość zalać bulionem. Piec 45 minut w temperaturze 200°C. Ogółem 2500g B-T-W 131,2 – 266,2 165,8 / 3580 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 5,2 – 10,6 – 6,6 / 140 kalorii / 300 gram porcja 1 osobowa B-T-W 15,7 – 31,9 19,9 / 430 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 2,0 : 1,3 B+T/300g – 47,7g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |