Tytu³: SZNYCLE NA DZIKO. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-02-01, 00:51:46 SZNYCLE NA DZIKO.
SkÅ‚adniki. 600 g cielÄ™ciny bez koÅ›ci 250 g bulionu listek laurowy, 3 gaÅ‚Ä…zki Å›wieżego rozmarynu, l/2Å‚yżeczki tymianku, Å‚yżeczka jagód jaÅ‚owca, 2 Å‚yżki posiekanej natki pietruszki, olej, sól, pieprz. Sposób przygotowania. Rozmaryn posiekać. Ziarna jaÅ‚owca rozgnieść w moździerzu. MiÄ™so pokroić w plastry, rozÅ‚ożyć w pÅ‚askim naczyniu. Posypać rozmarynem, tymiankiem, do dać jaÅ‚owiec i listek laurowy. Bulion wymieszać z 3 Å‚yżkami oleju, zalać miÄ™so. Odstawić na 30 min. Sznycle wyjąć z marynaty, uÅ‚ożyć w brytfannie posmarowanej olejem. Oprószyć solÄ… i skropić odrobinÄ… oleju. Piec 20 min w temp. 200°C, skrapiajÄ…c marynatÄ…. Sznycle podawać z gotowanymi ziemniakami i surówkÄ… z kiszonej kapusty. /Do kalkulacji ziemniaków i kapusty nie wliczono/. Ogółem 850g B-T-W 121,7 – 22,9 – 0,0 / 680 kalorii / 100 gram produktu B-T-W 14,3 – 2,7 – 0,0 / 80 kalorii / 200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 28,6 – 5,4 – 0,0 / 160 kalorii / Stosunek B-T-W 1 : 0,2 : 0,0 B+T/200g – 34,0g
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |