forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-07-28, 00:06:21



Tytu³: SZPARAGI W SZYNCE.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-07-28, 00:06:21
SZPARAGI W SZYNCE.

Składniki.
300g Szparagi konserwowe
200g Szynka 6 plasterków
  60g BiaÅ‚ko z 2 jajek
  50g MasÅ‚o
  50g MigdaÅ‚y
 
przyprawy : sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Szparagi w sosie własnym należy wyjąć ze słoika i odsączyć.
Do każdego plastra szynki wkładamy po dwa szparagi i zawijamy w rulonik. Ruloniki te należy ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem.
Do dwóch białek z jaj wkładamy rozdrobnione płatki migdałowe a całość ubijamy na sztywno.
Białka układamy dekoracyjnie na rulonikach szynki z szparagami i zapiekamy w gorącym piekarniku.
Uwaga - beza, która się wytworzy na roladach powinna być jasnego koloru.
Plater udekorowany zieleniną jest bardzo wytwornym daniem na różnego rodzaju przyjęcia optymalne.


Ogółem 660g  B-T-W  /55,3/ - /105,5/ - /15,7/ - /1230 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /8,4/ - /16,0/ - /2,4/ - /185 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /16,8/ - /32,0/ - /4,8/ - /370 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,9  : 0,3
B+T/200g=48,7g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.