Tytu³: SCHAB CIELĘCY Z MARCHWIÄ„. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-10-06, 00:12:39 SCHAB CIELĘCY Z MARCHWIÄ„.
Składniki. 400 g Schab cielęcy 200 g Marchew 150g Szpinak liściasty 150g śmietana słodka 30% 100g masła przyprawy: 1/2 łyżeczki soli i cukru, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 łyżeczki białego pieprzu. Sposób przygotowania. Błonki mięsa poodcinać Mięso natrzeć pieprzem i odstawić, by nabrało pokojowej temperatury. Obraną marchew pokroić na kawałki o grubości 1/2 cm Dusić na maśle z niewielką ilością soli cukru i 3 łyżkami wody, dopóki nie będzie na prawdę miękka. Przebrany szpinak przepłukać w dużej ilości wrzącej wody, i następnie opłukać zimną wodą, odcisnąć, rozdrobnić i tuż przed końcem duszenia dodać do marchwi śmietanę. Mięso smażyć przez ok. 10-15 minut na stopionym maśle. Po ukończeniu smażenia podlewać jeszcze 5 minut, dodać sól, paprykę i pieprz. Można podawać z frytkami. Ogółem 1000g B-T-W /89,7/ - /140,8/ - /27,6/ - /1730 kalorii/ 100g produktu B-T-W /9,0/ - /14,1/ - /2,8/ - /170 kalorii/ 200g porcja 1 osobowa B-T-W /17,9/ - /28,2/ - /5,5/ - /340 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,6 : 0,3 B+T/200g=46,1g Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |