forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-10-20, 00:09:15



Tytu³: ROLADKI CIELĘCE.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-10-20, 00:09:15
ROLADKI  CIELĘCE.

Składniki.
400g Cielęce cienkie kotlety
200g Szynki
  50g Pomidorów
  50g Sok pomidorowy
  50g Cebuli
przyprawy : 2 łyżki oleju, 8 listków szałwi, 2 ząbki czosnku, pieprz.

Sposób przygotowania.
Mięso opłukać, osuszyć, każdy kotlet przekroić na pół. Plastry szynki także przekroić na pół. Każdy kawałek mięsa obłożyć połówką plastra szynki i zrolować. Na roladki wyłożyć listki szałwi i przy mocować wykałaczkami lub związać nitką. Na rozgrzanym oleju smażyć roladki 10-12 minut, często obracając, oprószyć pieprzem. Pomidory posiekać. Cebulę oczyścić i także posiekać. Oczyszczony czosnek pokroić w plasterki. Pomidory, cebulę i czosnek dodać do mięsa 5 minut przed końcem smażenia. Wlać sok pomidorowy i krótko podgrzewać. Roladki wyłożyć na talerze; każdą porcję polać sosem z pomidorami.

Ogółem 750g  B-T-W  /114,0/ - /49,3/ - /8,5/ - /920 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /15,2/ - /6,6/ - /1,1/ - /120 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /30,4/ - /13,1/ - /2,3/ - /250 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 0,4  : 0,1
B+T/200g=43,5g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.