forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-10-27, 02:48:35



Tytu³: SCHAB Z MORELAMI.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-10-27, 02:48:35
SCHAB  Z  MORELAMI.

Składniki.
1200g Schabu bez kości
500g Bulion wywar
150g Morele suszone
100g Cebula
100g Bułka tarta
100g Wino białe wytrawne
  50g Jajko  1szt.
Przyprawy: 2 łyżki oleju, 1 łyżka mąki, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju Morele pokroić wymieszać z cebulą, bułką tartą jajkiem i natką. Doprawić solą i pieprzem. Schab naciąć wzdłuż, rozłożyć na płasko. /Można go lekko tłuczkiem utłuc przez folię na płasko/. Rozsmarować na nim nadzienie, zwinąć, obwiązać nicią. Oprószyć solą i pieprzem, ułożyć w natłuszczonej brytfannie. Piec w 180°C przez 1,5 godziny, skrapiać bulionem. Do rondelka zlać powstały podczas pieczenia sos. Mieszając wsypać mąkę, gotować na małym ogniu 3 minuty. Wlać wino, podgrzać. Sos przełożyć do sosjerki, pokrojone mięso ułożyć na półmisku.

Ogółem 0000g  B-T-W  /229,7/ - /182,4/ - /170,3/ - /3240 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /10,4/ - /8,3/ - /7,7/ - /150 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /20,9/ - /16,6/ - /15,5/ - /300 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 0,8  : 0,7
B+T/200g=37,5g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.


Tytu³: Odp: SCHAB Z MORELAMI.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2015-10-29, 15:07:32
:shock:
http://www.focus.pl/czlowiek/prawdziwa-cena-miesa-13182


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.