Tytu³: SCHAB Z MORELAMI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-10-27, 02:48:35 SCHAB Z MORELAMI.
SkÅ‚adniki. 1200g Schabu bez koÅ›ci 500g Bulion wywar 150g Morele suszone 100g Cebula 100g BuÅ‚ka tarta 100g Wino biaÅ‚e wytrawne 50g Jajko 1szt. Przyprawy: 2 Å‚yżki oleju, 1 Å‚yżka mÄ…ki, Å‚yżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Sposób przygotowania. CebulÄ™ posiekać i zeszklić na Å‚yżce oleju Morele pokroić wymieszać z cebulÄ…, buÅ‚kÄ… tartÄ… jajkiem i natkÄ…. Doprawić solÄ… i pieprzem. Schab naciąć wzdÅ‚uż, rozÅ‚ożyć na pÅ‚asko. /Można go lekko tÅ‚uczkiem utÅ‚uc przez foliÄ™ na pÅ‚asko/. Rozsmarować na nim nadzienie, zwinąć, obwiÄ…zać niciÄ…. Oprószyć solÄ… i pieprzem, uÅ‚ożyć w natÅ‚uszczonej brytfannie. Piec w 180°C przez 1,5 godziny, skrapiać bulionem. Do rondelka zlać powstaÅ‚y podczas pieczenia sos. MieszajÄ…c wsypać mÄ…kÄ™, gotować na maÅ‚ym ogniu 3 minuty. Wlać wino, podgrzać. Sos przeÅ‚ożyć do sosjerki, pokrojone miÄ™so uÅ‚ożyć na półmisku. Ogółem 0000g B-T-W /229,7/ - /182,4/ - /170,3/ - /3240 kalorii/ 100g produktu B-T-W /10,4/ - /8,3/ - /7,7/ - /150 kalorii/ 200g porcja 1 osobowa B-T-W /20,9/ - /16,6/ - /15,5/ - /300 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 0,8 : 0,7 B+T/200g=37,5g NaÅ›ladownictwo jest najszczerszym komplementem. Tytu³: Odp: SCHAB Z MORELAMI. Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2015-10-29, 15:07:32 :shock:
http://www.focus.pl/czlowiek/prawdziwa-cena-miesa-13182
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |