forum.dr-kwasniewski.pl

DziaĹ‚y Forum => Ĺ»ywienie Optymalne => W±tek zaczęty przez: adampio 2008-10-23, 20:42:17



Tytuł: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:



Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: Hana 2008-10-23, 20:45:26
jak wystygna beda bardzo twarde.

Czy uzebienia nie uszkodza?


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: Edyta 2008-10-23, 20:49:50
Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?  :P


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 20:51:43
Cytuj z: Hana 2008-10-23, 20:45:26
jak wystygna beda bardzo twarde.

Czy uzebienia nie uszkodza?


Typowe!!!

Wlasnie napisalem, ze tak nie mozna robic!!!!!!


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: Halina Ch. 2008-10-23, 21:02:13
Ja robię takie chrupki z podgardla, które po wystygnięciu nie robią się twarde.
Duża zawartość tłuszczu chyba to sprawia.


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: Hana 2008-10-23, 21:10:20
Cytuj z: Edyta 2008-10-23, 20:49:50
Hana. Jestes na DO i boisz sie uszkodzenia uzebienia?  :P


I to jak bardzo sie boje--- poniewaz nie chciala bym w " poznym wieku" maczac sucharka w kawie/herbacie.


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 21:47:59
Cytuj z: Halina Ch. 2008-10-23, 21:02:13
Ja robię takie chrupki z podgardla, które po wystygnięciu nie robią się twarde.
Duża zawartość tłuszczu chyba to sprawia.



Chyba masz racje...... :shock:

Bo w skorkach o ktorych ja mowie nie ma nic innego.....sam tluszcz.....no i bialko

Czy wiesz o czym tu mowa?


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: jurek46 2008-10-23, 21:57:43
Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:


Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: jurek46 2008-10-23, 21:58:54
Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:




Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 21:59:51
Cytuj z: jurek46 2008-10-23, 21:57:43
Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:


Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.


Tytuł: Odp: dla Admina i Morgano
Wiadomo¶ć wysłana przez: adampio 2008-10-23, 22:03:24
Cytuj z: adampio 2008-10-23, 21:59:51
Cytuj z: jurek46 2008-10-23, 21:57:43
Cytuj z: adampio 2008-10-23, 20:42:17
przeslanie "chrupek tluszczowych" sie nie udalo, natomiast dostale oryginalny przepis na ich robienie sposobem domowym.

Skorki np. z kakrkowki albo ze schabowego kroimy na dlugosc okolo 3 cm dlogosci i wrzucamu na goracy tluszcz....moze byc we frytownicy albo w duzy garnek i smazymy do momentu az beda lekko brazowe. Nastepnie wiciagamy i kladziemy na recznik papierowy posypujc grubo starta sola. I upti mamy super "chrupki", "chipsy" z wielka zawartoscia bialka i tluszczu.

Nie wolno ich przesmazyc, jak wystygna beda bardzo twarde.

Lepeij pozno niz wcale!!!! :lol:


Adampio a mówiłes mi ze wszystko bez soli.Czy pomyliłem się?
Czy To tylko jak ja soliłem to żle, a jak ty to dobrze.



Tak, Jurek...tu mnie MASZ.....tylko, ze ta sol tu jest do "wyciagniecia" wody ze skorek, sol ktorea pozniej "odpada" razem z ta woda...i tej soli sie nie jje. NIemniej jednak dobrze zauwazyles....ale jak zrobisz raz taka porcje, zobaczysz o czym mowie!!!!

Czytales mojego posta na temat Twojego schorzenia, ktory dunski lekarz przewidzial tydzien temuu?


forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.