Tytu³: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2010-10-03, 23:44:11 Gotujecie PaÅ„stwo czasem rosół?
Można dodać doÅ„ (na czas gotowania) cebulÄ™ bez obierania z Å‚upin, za to z piÄ™cioma umieszczonymi w niej goździkami. Inne przyprawy jak dotÄ…d :) Gdy rosół gotowy tÄ™ cebulÄ™ z niego wyjmujemy. Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zonia 2010-10-04, 00:16:57 Cytuj z: Teresa Stachurska 2010-10-03, 23:44:11 Gotujecie PaÅ„stwo czasem rosół? Można dodać doÅ„ (na czas gotowania) cebulÄ™ bez obierania z Å‚upin, za to z piÄ™cioma umieszczonymi w niej goździkami. Inne przyprawy jak dotÄ…d :) Gdy rosół gotowy tÄ™ cebulÄ™ z niego wyjmujemy. CzÄ™sto gotujÄ™ rosół - wypróbujÄ™, tylko powiedz co ten sposób zmienia w rosole? Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Iga 2010-10-04, 07:43:36 GotujÄ™ rosół dosyć czÄ™sto.DodajÄ™ wszystko co siÄ™ da do niego-angielskie ziele,liść laurowy,majeranek,natkÄ™ pietruszki,lubczyk,marchewkÄ™,pietruszkÄ™,cebulÄ™,seler no i miÄ™so na rosół 8)
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 07:50:50 Ja od niedawna dodajÄ™ do rosoÅ‚u ze dwie, trzy jagody jaÅ‚owca.
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Iga 2010-10-04, 07:52:47 Też fajny pomysÅ‚,tylko że ich nie mam,no chyba że sÄ… do kupienia w sklepie .
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 07:54:04 Bez problemu, w każdym szanujÄ…cym siÄ™ spożywczym sklepie.. :lol: :lol:
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Iga 2010-10-04, 07:55:55 No sÄ… takie szanujÄ…ce siÄ™ sklepy spożywcze w mojej okolicy,to porozglÄ…dam siÄ™ za tymi jagodami 8)
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 08:01:36 Sosom miÄ™snym też poprawiajÄ… aromat.
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: ArT_B_ 2010-10-04, 12:34:40 a co w koÅ„cu z tym rosoÅ‚em i cebulÄ…? po co ona?
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 12:45:13 Moja teÅ›ciowa podsmażaÅ‚a caÅ‚Ä… cebulÄ™ na pÅ‚ycie pieca i takÄ… wrzucaÅ‚a do rosoÅ‚u (bez zewnÄ™trznych Å‚upin). Po ugotowaniu jÄ… wyjmowaÅ‚a.
Ja wrzucam też caÅ‚Ä… cebulÄ™ bez Å‚upin, ale bez podsmażenia i bez goździków. MyÅ›lÄ™, że te goździki mogÅ‚yby dać taki wyrafinowany smak.. :roll: Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2010-10-04, 13:58:53 Cebula w Å‚upinie da Å‚adny kolor, no i na smak bÄ™dzie miaÅ‚a wpÅ‚yw, a goździki dodadzÄ… zapachu, jak to wynika z ich wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci.
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zonia 2010-10-04, 14:00:25 Cytuj z: Teresa Stachurska 2010-10-04, 13:58:53 Cebula w Å‚upinie da Å‚adny kolor, no i na smak bÄ™dzie miaÅ‚a wpÅ‚yw, a goździki dodadzÄ… zapachu, jak to wynika z ich wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci. O tym Å‚adnym kolorze po dodaniu cebuli już kiedyÅ› sÅ‚yszaÅ‚am. Trzeba bÄ™dzie to sprawdzić :) Chociaż mój rosół zawsze ma Å‚adny kolor i jest super klarowny :) Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 15:03:14 Jak chcÄ™ trochÄ™ "oszukać" rosół (albo domowników :wink:), to wrzucam do niego maÅ‚ego obranego buraczka. Woda z rosoÅ‚u zrobi siÄ™ najpierw różowa, a póżniej zmieni barwÄ™ na żółtÄ…. Wychodzi cud natura..... :lol:
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Iga 2010-10-04, 15:16:26 Rosół ma bardzo Å‚adny kolor i jest taki Å‚adnie przejrzysty jak siÄ™ gotuje go wolno i najlepiej z woÅ‚owego miÄ™sa .Ja dodajÄ™ np. jeszcze szyjÄ™ z indyka,udko z kurczaka .
A na koniec dodać drobno posiekanÄ… natkÄ™ pietruszki ,ale to już do talerza-aż mi siÄ™ zachciaÅ‚o rosoÅ‚u,a nie mam dziÅ› :cry: Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 15:19:44 Ja też dodajÄ™ woÅ‚owinÄ™ (jak mam)..
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zonia 2010-10-04, 15:26:24 a ja wÅ‚asnie wcinam mielonego :)
od rana nie miaÅ‚am nic w ustach, poza kawÄ… oczywiÅ›cie :) Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 15:27:33 Smacznego.. :D Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Zonia 2010-10-04, 15:31:40 Cytuj z: renia 2010-10-04, 15:27:33 Smacznego.. :D DziÄ™ki Reniu :lol: UdaÅ‚o mi siÄ™ zjeść, pomimo lekkiego pobolewania rany po zÄ™bie :( Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: WojciechS 2010-10-04, 16:31:18 Cytuj z: Iga 2010-10-04, 07:43:36 no i miÄ™so na rosół 8) Jakie miÄ™so na rosół? :shock: DziÅ› "rosół" to siÄ™ robi z vegety, kucharka, albo inszej kostki knota. A z miÄ™sa siÄ™ robi wyciÄ…g substancji odżywczych rozpuszczalnych w wodzie. Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: WojciechS 2010-10-04, 16:32:46 Cytuj z: WojciechS 2010-10-04, 16:31:18 ...knota. Oj miaÅ‚o być knora... :D Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2010-10-04, 16:42:42 SknociÅ‚eÅ›..
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Mari 2010-10-04, 17:09:17 Najbardziej mnie dziwi fakt wyrzucania kury po ugotowaniu rosoÅ‚ku :shock: . Tego naprawdÄ™ nie potrafiÄ™ 'przetworzyć" ...
Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2010-10-04, 18:54:51 Ewentualnie posiekane udusić z jarzynami na maÅ›le?
DoÅ‚ożyć do podgardla i wÄ…tróbki i - pasztet, może być gotowany w sÅ‚oiczkach lub pieczony i mrożony w porcjach. Jeden i drugi podzielny, znaczy można siÄ™ podzielić. Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-15, 13:29:53 DowiedziaÅ‚am siÄ™ (i wypróbowaÅ‚am), że dobrze jest dodać do rosoÅ‚u trochÄ™ kurkumy. Smakowo to dużo nie zmienia ale kolor jest wspaniaÅ‚y... :D
http://kurkuma.net.pl/ Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-04-15, 14:56:51 I dowód rzeczowy... :D
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cf9263b45f7ab03b.html Tytu³: Odp: Rosół Wiadomo¶æ wys³ana przez: Radzio 2014-11-01, 09:48:34 Cytuj z: WojciechS 2010-10-04, 16:31:18 Cytuj z: Iga 2010-10-04, 07:43:36 no i miÄ™so na rosół 8) Jakie miÄ™so na rosół? :shock: DziÅ› "rosół" to siÄ™ robi z vegety, kucharka, albo inszej kostki knota. A z miÄ™sa siÄ™ robi wyciÄ…g substancji odżywczych rozpuszczalnych w wodzie. E tam, przede wszystkim "rosół" powinien być smaczny i mieć Å‚adny kolor. Nie rodziÅ‚eÅ› pan dzieci, to siÄ™ pan pewnikiem sÅ‚abo i na żywieniu znasz. ... Tylko skÄ…d u wierzÄ…cych pojÄ™cie "jedynego żywiciela rodziny" przetrwaÅ‚o- cud jakiÅ›!
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |