forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Å»ywienie Optymalne => W±tek zaczêty przez: wisienka 2012-09-08, 13:39:58



Tytu³: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: wisienka 2012-09-08, 13:39:58
http://nt.interia.pl/technauka/news/nanotechnologia-na-talerzu,1840310,8131


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-08, 14:42:23
No bardzo fajna technologia. Bardzo mi siÄ™ podoba, póki bÄ™dzie saÅ‚ata o smaku szynki, a nie szynka o smaku saÅ‚aty!  :D


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: RafaÅ‚S 2012-09-08, 14:54:09
Cytuj z: admin 2012-09-08, 14:42:23
No bardzo fajna technologia. Bardzo mi się podoba, póki będzie sałata o smaku szynki, a nie szynka o smaku sałaty!  :D

Na tym drugim to chyba niewiele by zarobili, historia jednak pokazuje że nie takie absurdy się nakręca.
No i chcieliby zapewne odtłuścić niektóre produkty, oby pomidory i mleko tylko.  :?
Czułbym się bezpieczniej gdyby tym sponsorującym wybudować wielki basen, napełniony świeżą gotówką. Oczywiście w jakimś przytulnym miejscu ze stałą opieką np. Wyspa Wielkanocna...  :roll:  :twisted:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-08, 15:08:00
Spokojnie!
Rynek spożywczy w Polsce jest liczony na 75-80mld US$, więc te podawane w artykule kwoty są jeszcze globalnie nieistotne.
Do tego zawsze w pierwszej kolejności takie "wynalazki" testują na zjadaczach "żywego błonnika", czyli póki co nie ma problemu.  :D


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: RafaÅ‚S 2012-09-08, 15:17:11
Będzie dużo błonnika z tego nano-techno, ludzie będą bardziej zdrewniałe.  :wink:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-08, 15:46:22
Takie zabawy w Pana Boga mogą mieć diabelskie konsekwencje... :? :twisted:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-08, 15:56:21
"...Co więcej, stosując nanocząstki blokujące trawienie, naukowcy już teraz potrafią zamienić część tłuszczy i cukrów na inne, pożądane substancje, np. błonnik lub witaminy."

Ja dziękuję za taki boczek, w którym tłuszcz zamieniono na błonnik... :?


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-08, 16:21:26
Ja też dziÄ™kujÄ™...  :lol:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-08, 16:51:57
....nawet jak to byłby żywy błonnik? :shock: 8) :lol:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: RafaÅ‚S 2012-09-08, 17:21:13
Kombinują jak ludzi tym sianem czy makulaturą karmić. Tanio i hurtowo.  :?


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-09-08, 17:28:22
Białka ma w przyszłości brakować dla wszystkich (pewnie już brakuje) to można ludzi trocinami wypchać ... :?


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: RafaÅ‚S 2012-09-08, 17:57:59
Bez żadnej wojny. Trochę sztuczek i... klękajcie narody. Tak "elegancko".


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-08, 19:38:05
Badania wykażą, że tylko "żywy bÅ‚onnik" i bÄ™dÄ… ćpać "naukowo" jak siÄ™ patrzy...  :mrgreen:
Tylko jeszcze od czasu do czasu puÅ›cić w netcie, że "kolejna umierajÄ…ca ofiara, co nie ćpaÅ‚a" i siÄ™ uda!  :lol: :lol: :lol:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-09, 09:09:04
A na Å»O kolejna ofiara raka i mamy gites-majonez na kolejne wieki-wieków ;)  :D


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-09, 10:25:01
Szkoda, że tak rzadko i tak mało spektakularnie, bo zboża mało i wieprzowina podrożeje!  :wink: :evil:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-09, 10:40:29
Kolejna klÄ™ska urodzaju zbyt dobrego jakoÅ›ciowo zboża - no to faktycznie problem, bÄ™dziemy importować paszÄ™?  :?


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-09, 10:59:01
Najpierw będziemy zboże tanio eksportować, a dopiero na wiosnę drogo importować.
Bo magazynowanie dużo kosztuje...  :wink:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-09, 11:06:21
:lol:
Przydałby się kolejny Kunicki, który by podpowiedział jak rozwiązać magazynowanie zbóż ;)


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-09, 11:14:31
"Elewar" starczy...  :wink:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-09, 11:16:26
Ale w Elewarze się nie opłaca, bo to państwowe i taniej jest jak stoi puste ;)


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2012-09-09, 11:21:16
I bardzo dobrze, że stojÄ… puste, bo drogo kupujÄ…, tanio sprzedajÄ…, bo na paÅ„stwowym przekrÄ™t musi być miÄ™dzy swymi, a tak tylko utrzymanie dyrekcji kosztuje!  :D


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2012-09-09, 11:28:29
"słupy" są jeszcze względnie tanie w porównaniu do personelu kierowniczego ;)
No ale "fachowiec" musi swoje kosztować ;)  :lol:


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Diogenes z Synopy 2015-10-28, 20:45:14
http://www4.rp.pl/Unia-Europejska/310289874-Nowe-jedzenie-Europejczykow-pod-lepszym-nadzorem-Unii.html


Nasiona chia, flawonoidowy ekstrakt z lukrecji gÅ‚adkiej czy koncentraty biaÅ‚kowe Å›ruty rzepakowej – to tylko niektóre z przykÅ‚adów tzw. nowej żywnoÅ›ci, czyli produktów  lub nowych skÅ‚adników żywnoÅ›ci, które do tej pory nie byÅ‚y wykorzystywane w UE do spożycia przez ludzi. Chodzi o produkty nowe na rynku albo wywarzane nieznanymi dotÄ…d metodami produkcji. Do nowej żywnoÅ›ci zalicza siÄ™ m.in. owady, nanomateriaÅ‚y, grzyby, glony czy barwniki spożywcze, a także produkty tradycyjne pochodzÄ…ce spoza UE.


Tytu³: Odp: Nanotechnologia na talerzu
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2015-10-28, 20:55:13
ZdziecinniaÅ‚e spoÅ‚eczeÅ„stwa potrzebujÄ… regulacji, bo widocznie wÅ‚asnego rozumu jeszcze nie majÄ….  :lol:


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.