forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Å»ywienie Optymalne => W±tek zaczêty przez: krystyna48 2012-12-06, 19:19:39



Tytu³: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: krystyna48 2012-12-06, 19:19:39
Witam kochani :D pragne sie pochwalic ze moja waga aktualnie wynosi 90kg,czyli schudÅ‚am juz  13kg.Czuje sie rewelacyjnie,mlodsza jakas  :lol: cera pikna,energii bardzo duzo.Jest tylkjo jedno ale :( skóra nie wciAgnęła sie nic a nic jesli chodzi o brzuch.


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-12-06, 20:08:05
Nie przeceniam swego doświadczenia w tym zakresie, ale zaryzykuję... Może kawałeczek galarety wieprzowej czy salcesonu warto w menu uwzględnić - wszak kolagen. U mnie jest przepis na zupę kolagrnową - http://www.stachurska.eu/?p=2263 , może być i ogórkowa, i kapuśniak, i cebulowa, chyba że jakieś przeiwskazania. Można zrobić galaretę z nóżek, podzielić na porcje "na raz", pomrozić i potem używać wg potrzeb.


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: krystyna48 2012-12-06, 20:27:11
Cytuj z: Teresa Stachurska 2012-12-06, 20:08:05
Nie przeceniam swego doświadczenia w tym zakresie, ale zaryzykuję... Może kawałeczek galarety wieprzowej czy salcesonu warto w menu uwzględnić - wszak kolagen. U mnie jest przepis na zupę kolagrnową - http://www.stachurska.eu/?p=2263 , może być i ogórkowa, i kapuśniak, i cebulowa, chyba że jakieś przeiwskazania. Można zrobić galaretę z nóżek, podzielić na porcje "na raz", pomrozić i potem używać wg potrzeb.



Dziekuje bardzo nie wpadłam na to,w sumie kolagenu nie spozywam prawie wcale :( Powiadomie jak zauwaze zmiany,jeszcze raz bardzo dziekuje za rade :D


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: wisienka 2012-12-07, 18:21:13
Cytuj z: Teresa Stachurska
Można zrobić galaretę z nóżek, podzielić na porcje "na raz", pomrozić i potem używać wg potrzeb.


Nie wiedziałam,że można mrozić galaretę.Myślałam że nie da rady, bo po rozmrożeniu to już nie będzie galareta...Próbowałaś? była "zjadliwa" po rozmrożeniu?


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-12-07, 20:07:09
Rozmrożonej galarety (salcesonu również) używam do szybkich zup 'kolagenowych". Np. duszÄ™ na patelni cebulÄ™, samÄ…, albo z pieczarkami, albo z kwaszonym ogórkiem, czy kwaszonÄ… kapustÄ…, przekÅ‚adam do rondla, dodajÄ™ porcjÄ™ galarety lub salcesonu, gotujÄ™ parÄ™ lub parÄ™naÅ›cie minut i gotowe. Bywa że na koniec dodajÄ™ Å›mietanÄ™ 30 %. Galarety "na sucho" jadam rzadko. Doby nie starcza na wszystko co możnaby zjeść :)  :lol:  , znaczy apetytu również. Potrzeby organizmu nie sÄ… rozpasane, na Å»O.


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: wisienka 2012-12-08, 18:06:50
Aha... czyli tak jak myślałam, po rozmrożeniu już się nie da jej zjeść "na sucho" ;) Kiedyś tak zjadłam jak piszesz,rozpuściłam kawałek galarety i chciałam właśnie tak na ciepło jako zupę, ale średnio mi to smakowało... tym bardziej,że nie przepadam za zupami.Ja wolę galaretę niż zupę z galarety ;)


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2012-12-08, 22:19:52
Nie próbowałam galarety po rozmrożeniu. Zupę zaś robię na całą obiadokolację. Czasem. I lubię. Galarecie pewnie wystarczy dołożyć trochę cytryny i też będzie OK. Albo sałatkę z kiszonym ogórkiem.


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2012-12-13, 15:35:49
Cytuj z: wisienka 2012-12-08, 18:06:50
Aha... czyli tak jak myślałam, po rozmrożeniu już się nie da jej zjeść "na sucho" ;) Kiedyś tak zjadłam jak piszesz,rozpuściłam kawałek galarety i chciałam właśnie tak na ciepło jako zupę, ale średnio mi to smakowało... tym bardziej,że nie przepadam za zupami.Ja wolę galaretę niż zupę z galarety ;)

Ja jadam rozmrożone galarety, dają radę, czuć, że "to nie to", ale na swój rozmrożony sposób-nieszkodliwe.
Najlepsze są ścięgna i trzeszczki i co tam jeszcze w giczkach wieprzowych jest.


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-12-13, 15:52:19
Lepiej galaretę zawekować niż zamrozić...


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2012-12-13, 16:06:33
Cytuj z: renia 2012-12-13, 15:52:19
Lepiej galaretę zawekować niż zamrozić...

Bez wÄ…tpienia.
Ale jak siÄ™ nie ma co siÄ™ lubi...


Tytu³: Odp: juz nie 100
Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2012-12-13, 16:08:01
...to siÄ™ nie ma co siÄ™ lubi... :? :lol:


forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.