Tytu³: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2014-03-09, 14:40:18 http://www.stachurska.eu/?p=16035
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2014-03-09, 14:48:56 Tak to bywa, raz siÄ™ uda raz nie... :? :wink:
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2014-03-09, 14:49:02 Cytuj z: Teresa Stachurska 2014-03-09, 14:40:18 http://www.stachurska.eu/?p=16035 MiaÅ‚em jakiÅ› czas temu kurkÄ™-podwórkÄ™, o wadze sprawionej tuszki 1,1 kg. Po upieczeniu z dodatkiem 125 g smalcu miaÅ‚a 0,9. WiÄ™c coÅ› tam odchodzi, ale nie tyle co z brojlerów :D Jak mam to jem, głównie skóry, sadÅ‚o, chrzÄ…stki i kuper, resztÄ™ wyjadajÄ… mi dziewczyny :D Drób jest taki lekki, w porównaniu z boczkiem, ale czasem lubiÄ™. Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2014-03-09, 14:56:37 Cytuj z: Teresa Stachurska 2014-03-09, 14:40:18 http://www.stachurska.eu/?p=16035 Ja od czasu do czasu też robiÄ™ udka z kurczaka albo skrzydeÅ‚ka pieczone w piekarniku, lub - gdy jest ich maÅ‚a ilość - na patelni. Smażę je pod przykryciem, a pod sam koniec odkrywam je i zwiÄ™kszam "ogieÅ„", tak aby skórka staÅ‚a siÄ™ w nich chrupiÄ…ca. Na ogół mamy drób wiejski, ale nie zawsze... 8) Dzieci pamiÄ™tajÄ… ten smak kurczaków z wczesnego dzieciÅ„stwa i jeszcze (chociaż coraz rzadziej) o nie siÄ™ dopominajÄ…. SkrzydeÅ‚ka z grilla tez lubiÄ…. Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: zofijeczka 2014-03-09, 15:34:26 Przynajmniej jest pewność, że kosci zostanÄ….
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2014-03-09, 16:12:20 Ja ze Starszakiem drobiu nie jadam (oczywiÅ›cie jak poczÄ™stujÄ…, to zjem), a Å»ona z MÅ‚odszakiem czasami zagryzajÄ… w ramach przekÄ…ski skrzydeÅ‚ka. 8)
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: renia 2014-03-09, 16:14:14 Cytuj z: zofijeczka 2014-03-09, 15:34:26 Przynajmniej jest pewność, że kosci zostanÄ…. KoÅ›ci z kurczaka wyrzucamy. Nawet Donkowi ich nie dajemy... Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2014-03-09, 16:18:27 Moja psina lubiÅ‚a chrzÄ…stki obgryzać. TrzymaÅ‚em zawsze kość tak aby tylko koÅ„cówka wystawaÅ‚a - nieźle nam szÅ‚o. 8)
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2014-03-09, 16:21:45 Cytuj z: Blackend 2014-03-09, 16:18:27 Moja psina lubiÅ‚a chrzÄ…stki obgryzać. TrzymaÅ‚em zawsze kość tak aby tylko koÅ„cówka wystawaÅ‚a - nieźle nam szÅ‚o. 8) A mój je caÅ‚e połówki kury rosoÅ‚owej, surowe :D Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Blackend 2014-03-09, 16:25:37 ZmurszaÅ‚e przynajmniej trochÄ™, czy tak na Å›wieżo? 8)
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: administ 2014-03-09, 16:28:24 Cytuj z: Blackend 2014-03-09, 16:12:20 czasami zagryzajÄ… w ramach przekÄ…ski skrzydeÅ‚ka. 8) W skrzydeÅ‚kach wychodzi bardzo dobra proporcja skóry do reszty jadalnej, dlatego skrzydeÅ‚ka sÄ… bardzo "niezdrowe", ale takie smaczne. :wink: Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2014-03-09, 16:31:26 Cytuj z: Blackend 2014-03-09, 16:25:37 ZmurszaÅ‚e przynajmniej trochÄ™, czy tak na Å›wieżo? 8) Zależy jak poleży :D Staje jaja, zgliwiaÅ‚y twaróg czy woniejÄ…ce miÄ™so psom nie szkodzi. A może nawet pomaga :wink: Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2014-03-09, 18:11:54 Cytuj z: admin 2014-03-09, 16:28:24 Cytuj z: Blackend 2014-03-09, 16:12:20 czasami zagryzajÄ… w ramach przekÄ…ski skrzydeÅ‚ka. 8) W skrzydeÅ‚kach wychodzi bardzo dobra proporcja skóry do reszty jadalnej, dlatego skrzydeÅ‚ka sÄ… bardzo "niezdrowe", ale takie smaczne. :wink: Dawno temu robiÅ‚am skrzydeÅ‚ka w wersji "bankietowej" wiÄ™c może trzeba je wÅ‚aÅ›nie powtórzyć... SpróbujÄ™ :) Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Teresa Stachurska 2014-03-09, 18:48:11 W internecie znalazÅ‚am, że w skrzydeÅ‚kach jest B - 19 g, T - 12 g.
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2014-03-09, 18:54:00 Cytuj z: Teresa Stachurska 2014-03-09, 18:48:11 W internecie znalazÅ‚am, że w skrzydeÅ‚kach jest B - 19 g, T - 12 g. Prawie dobrze. Smalec, Å›mietanka i obleci :D Tylko kurzy kolagen... Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Radzio 2014-10-08, 17:13:33 Osoby potrzebujÄ…ce uzyskać profesorski szlif powinny zainteresować siÄ™ tym:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kap%C5%82on A może jaki geniusz ujmie ten frykas w swym menu ... . Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2014-10-08, 17:37:47 MiaÅ‚em ci ja w rodzinie kilku farmerów brojlerów. Nascie lat temu(poczÄ…tki D.O.) z okazji jakiegos tam Å›wiÄ™ta spotlkaliÅ›my siÄ™. W dzieciÅ„stwie , z Józkiem bylismy najlepszymi kumplami.
Józek , jade do ciebie , bo bagaznik mam pusty , a dla ciebie zaÅ‚adowanie go do peÅ‚na nie sprawi żadnych trudnosci - wypowiedziaÅ‚em dość Å›miaÅ‚o powyższe sÅ‚owa. Przykro mi , ale za bardzo cie lubiÄ™ , aby sprostać twe zachcianki. Powiem tylko tyle , że gdybym to teraz uczyniÅ‚ , a ty wpakowaÅ‚byÅ› do gara jednego z moich "tuczników , to spier...byÅ›cie z mieszkania , razem z sÄ…siadami.. WyjaÅ›niÅ‚ dlaczego i to wystarczyÅ‚o , aby z daleka omijać , sklepy , smazalnie z tym wynalazkiem natury...po wszelkie czasy , po wszelkie plemiona nasze. Szkoda tylko , ze kolejny kuzyn , wielki piekarz , nie miaÅ‚ takich wiadomosci o swoim produkcie i nie natrafiÅ‚em na niego w odpowiednim momencie... Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Radzio 2014-10-08, 17:44:24 Profesorowie z ówczesnej AK produkt sobie chwalili.
A dziÅ›, dziÅ› na 5*wio też wyhodować można profesorstwo, dosÅ‚ownie znaczy na wszystkim, co można zeżreć. Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2014-10-08, 17:45:27 A jakie byÅ‚o wyjaÅ›nienie kuzyna, Kristan?
Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: kristan 2014-10-08, 18:14:05 Na trzy tygodnie przed ubojem kurki dostawaÅ‚y papu , jakie winny spożywać caÅ‚y swój żywot.
To wystarczaÅ‚o , aby po "oczyszczaniu" trafiaÅ‚y na talerz. A fuj...ten smród...ale od czego jest w zanadrzu ok 3 000 poprawiaczy żywnoÅ›ci( kiedys 100). Unia ma swoje zasady! Tytu³: Odp: Udka kurczacze duszone Wiadomo¶æ wys³ana przez: Gavroche 2014-10-08, 18:40:12 Czyli nie jest źle :lol:
Można jeść wybrakowane nioski.
forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one. |