forum.dr-kwasniewski.pl

Działy Forum => Kuchnia Optymalna. => Wątek zaczęty przez: Teresa Stachurska 2014-09-12, 18:03:02



Tytuł: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska 2014-09-12, 18:03:02
http://www.stachurska.eu/?p=17451


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: renia 2014-09-12, 18:11:59
Wskazana dla tych, co mają niewyparzony język... 8) :wink:


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska 2014-09-12, 19:22:54
:) 


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: adampio 2014-09-13, 14:36:28
Robie bardzo podobnie z ta roznica, ze nie miksuje. Wowczas mam pewnego rodzaju paprykarz, leczo, ktore zastepuje kazda surowke.
Mozna tez zalac jakim dobrym wywarem kolagenowym i jest swietna zupa rozgrzewajaca!!!! :lol:


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: renia 2014-09-13, 15:18:20
...można i spirytusem zalać... 8) :wink:


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska 2014-09-13, 20:15:45
Pan Nemer podał u mnie ( w tym wątku - patrz komentarze) przepis na ajwar , zapraszem :) 


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: adampio 2014-09-13, 22:56:26
Cytuj z: renia 2014-09-13, 15:18:20
...można i spirytusem zalać... 8) :wink:


Nooooo. to bedzie goralska zupa!!!! :lol:
Tylko skad wziac spirytus? :lol:


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: renia 2014-09-14, 08:14:38
A tego to ja juĹź ni wim... :?


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: Zyon 2014-09-14, 09:23:00
Dobra rzecz, ale sklad praktycznie jak klasyczna harissa, ktora mozna tanio kupic i nie bawic sie w kuchni :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harissa


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: Teresa Stachurska 2014-09-14, 11:11:23
Cytuj z: Zyon 2014-09-14, 09:23:00
Dobra rzecz, ale sklad praktycznie jak klasyczna harissa, ktora mozna tanio kupic i nie bawic sie w kuchni :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harissa




Warto zrobić w domu, choćby po to by nie było z puszki? Pracy nie jest wiele, bo czasochłonne to tu jest czekanie na odparowanie wody z warzyw.


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: adampio 2014-09-14, 18:50:04
Cytuj z: Zyon 2014-09-14, 09:23:00
Dobra rzecz, ale sklad praktycznie jak klasyczna harissa, ktora mozna tanio kupic i nie bawic sie w kuchni :D
http://pl.wikipedia.org/wiki/Harissa



Cala przyjemnosc polega wlasnie na tym aby stac w kuchni i zrobic wszystko samemu od podstaw....bez zdbednych dodatkow :D


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: Zyon 2014-09-14, 18:56:38
Harissa jest akurat bez konserwantow, to stara przyprawa z dalekiego wschodu


Tytuł: Odp: Przetwory z patelni: pasta paprykowa - ostra
Wiadomość wysłana przez: adampio 2014-09-14, 18:58:18
yhy!!! :shock: :lol:


forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.