forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2006-11-28, 08:20:28



Tytu³: FASZEROWANE PIECZARKI.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2006-11-28, 08:20:28
FASZEROWANE PIECZARKI.

Składniki.
500 g dużych pieczarek,
100g  masÅ‚a,
100g cytryna  / 1 szt /
3 ząbki czosnku, natka pietruszki, sól, pieprz

Sposób przygotowania.
Pieczarki umyć. Oddzielić kapelusze od nóżek. Kapelusze grzybów nacierać przepołowioną cytryną, aż zbieleją. Nóżki i dwa kapelusze drobno posiekać, skropić sokiem. z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Posiekane pieczarki smażyć na maśle przez pięć minut do odparowania wody. Czosnek i natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do grzybów. Kapelusze pieczarek na faszerować przygotowanym nadzieniem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w temperaturze 180°C. Podawać z grzankami.

Ogółem 500G B-T-W  14,4 – 83,5 – 14,5 /867/ kalorii /
100 gram produktu B-T-W  2,2 – 12,8 – 2,2 /133 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  3,3 – 19,3 – 3,3 /200 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 5,8 : 1,0




forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.