forum.dr-kwasniewski.pl

DziaĹ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczęty przez: MORGANO 2006-12-09, 01:20:23



Tytuł: CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.
Wiadomo¶ć wysłana przez: MORGANO 2006-12-09, 01:20:23
CZERWONA KAPUSTA Z RODZYNKAMI.

Składniki.

600 g czerwona kapusta / główka /
50 g sok pomarańczowy /wyciśnięty z 1 pomarańczy/
100 g czerwone wino wytrawnego
100 g rodzynek
50 g smalec
mielony cynamon i imbir

SposĂłb przygotowania.
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, poszatkować usuwając głąb. Zalać ją w rondlu winem i sokiem z pomarańczy. Dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut, dodać smalec i często mieszać. Pod koniec włożyć sparzone rodzynki. Przyprawić do smaku imbirem i cynamonem.

Ogółem 900 g B-T-W 11,0 – 51,2 – 110,5  /950 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 1,2 – 5,7 – 12,3 /100 kalorii /
150 gram porcja 1 osobowa B-T-W  1,8 – 8,5 – 18,4  /160 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 4,6 : 10,0
B+T/150g -10,4g



forum.dr-kwasniewski.pl | Działaj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.