forum.dr-kwasniewski.pl

DziaÅ‚y Forum => Kuchnia Optymalna. => W±tek zaczêty przez: MORGANO 2007-02-01, 00:51:46



Tytu³: SZNYCLE NA DZIKO.
Wiadomo¶æ wys³ana przez: MORGANO 2007-02-01, 00:51:46
SZNYCLE NA DZIKO.

Składniki.
600 g cielęciny bez kości
250 g bulionu
listek laurowy, 3 gałązki świeżego rozmarynu, l/2łyżeczki tymianku, łyżeczka jagód jałowca, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, olej, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Rozmaryn posiekać. Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu. Mięso pokroić w plastry, rozłożyć w płaskim naczyniu. Posypać rozmarynem, tymiankiem, do dać jałowiec i listek laurowy. Bulion wymieszać z 3 łyżkami oleju, zalać mięso. Odstawić na 30 min. Sznycle wyjąć z marynaty, ułożyć w brytfannie posmarowanej olejem. Oprószyć solą i skropić odrobiną oleju. Piec 20 min w temp. 200°C, skrapiając marynatą. Sznycle podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. /Do kalkulacji ziemniaków i kapusty nie wliczono/.

Ogółem 850g B-T-W  121,7 – 22,9 – 0,0  / 680 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  14,3 – 2,7 – 0,0 / 80 kalorii /
200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 28,6 – 5,4 – 0,0  / 160 kalorii /
Stosunek B-T-W  1 : 0,2 : 0,0
B+T/200g – 34,0g




forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia³aj±ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze¿one.