MORGANO
Gość
|
KALAFIOR Z POMIDORAMI.
SkĹadniki. 1000g kalafiora 60g orzechĂłw laskowych 50g oliwy z oliwek 50g masĹa, 50g pasty pomidorowej 50g tarty ser şóĹty 40g zielonej pietruszki przyprawy : sĂłl, pieprz, zÄ
bek czosnku
SposĂłb przygotowania. Kalafiory podzieliÄ na róşyczki i umyÄ. Czosnek i orzechy podsmaĹź na oleju z masĹem, dodaÄ surowe kalafiory i pietruszkÄ. DodaÄ szklankÄ wody i zagotowaÄ wraz z pastÄ
pomidorowÄ
. PrzyprawiÄ solÄ
i pieprzem. Pod przykryciem na maĹym ogniu gotujemy przez okoĹo 20 minut. Gotowe danie posypaÄ na talerzu tartym serem.
OgĂłĹem 1300g B-T-W /49,8/ - /144,5/ - /76,6/ - /1800 kalorii/ 100g produktu B-T-W /3,8/ - /11,1/ - /5,9/ - /140 kalorii/ 400g porcja 1 osobowa B-T-W /15,3/ - /44,5/ - /23,6/ - /550 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,9 : 1,5 B+T/400g=59,8g
|