Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Pasożyci poszukiwani !!! (Przeczytany 6915 razy)
|
fink
Go
|
Kiedyś ktoś napisał do doktora Kwaśniewskiego list, którego pilnie poszukuję. Była w nim mowa, m. in. o pasożytach wykorzystującyh pracę Optymalnych, tyle mi utkwiło w pamięci. Czy ktoś kojarzy ten list i najlepiej także odpowiedź do tego listu napisaną przez dr Kwaśniewskiego ? Prawdopodobnie czytałem go na www, chociaż nie jestem pewien. Wielka prośba do administratora tego forum, tzn. do Tomasza Kwaśniewskiego - jeśli on mógłby mi pomóc, to także bardzo proszę. Ma Pan administrator sporą moc w tym zakresie.
|
|
|
|
|
|
|
fink
Go
|
Uściślenie: w tym liście chodziło raczej o pracę zawodową Optymalnych, taką w której zarabiają pieniądze, niż w sensie szerzenia wiedzy doktora Kwaśniewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
fink
Go
|
Aha, i jeszcze jedno, jakby ktoś miał wątpliwości. Przeczytałem dziesiątki albo i setki listów do doktora Kwaśniewskiego na www, w książkach i gazecie Optymalni. I ten właśnie list był unikalny, tzn. w pewnym sensie unikalny. Resztę bardzo mgliście z niego pamiętam i nie potrafię do końca zdefiniować tejże unikalności, poza właśnie opisanymi pasożytami. Raczej w żadnym innym liście nie było powiedziane o tychże pasożytach (tzn. pasożytniczych ludziach), a przynajmniej w taki właśnie sposób jak w tymże liście. Raczej było użyte słowo pasożyci/pasożyty, chociaż nie wykluczam, że także pasożytowanie. Tenże list pochodzi z dawnych czasów, tzn. sprzed 2001 roku, choć tu też mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
Marco
Go
|
Dobrze Panie fink, ale pomimo tych terzch wpisów nie bardzo rozumiem kogo, właściwie, Pan szukasz i w jakim celu? Jakiś "odszczepieńców"? "Heretyków"? "Złodzieji"? Czy tylko ludzi, którzy korzystając z wiedzy o żywieniu optymalnym zarabiają na tym pieniądze? A cóż w tym złego, jeżeli propagują ten, dobry rodzaj żywienia wśród społeczeństwa, albo dostarczają ludziom dobrych produktów żywnościowych? A, że potrafią na tym zarobić - tym lepiej!
|
|
|
|
|
|
|
fink
Go
|
Widzę, że opatrznie ktoś zrozumiał moje słowa. To pewnie dlatego, iż pisałem w pośpiechu i zbyt dużo treści chciałem przekazać w jak najmniejszej ilości słów. Już wyjaśniam.
Jak najbardziej popieram tych ludzi, którzy korzystając z wiedzy o Żywieniu Optymalnym zarabiają na tym pieniądze, tj. np. tych którzy produkują optymalną żywność, czystą biologicznie i chemicznie, i pobierają za nią uczciwą ilość pieniędzy, otwierają arkadie i w tychże arkadiach podają pacjentom i wczasowiczom posiłki składające się z takiej żywności. Pisząc o pasożytach nie chodziło mi bynajmniej o nich, więc właśnie to wyjaśniam i uściślam.
Niewiele pamiętam z tego listu. Ale pamiętam, że osobie w nim piszącej, chodziło np. o taki rodzaj pasożytów, którzy zatrudniają Optymalnych do normalnej pracy zarobkowej (czyli Optymalni mają za to pieniądze na swoje utrzymanie) i niewiele płacą im godziwej pensji za to. Sami przy tym zbijając krocie na ich pracy. Są np. dziesiątki wielkich koncernów, również w Polsce, którzy wyzyskują pracowników (wśród których przecież może być wiele Optymalnych) a sami zbijają na ich pracy miliony i miliardy dolarów na rok. Te miliony albo miliardy idą do podziału na kilkaście, góra kilkadziesiąt osób.
M. in., a może głównie, a może tylko o tym, ten właśnie autor pisał w tym liście, referując do pasożytów.
|
|
|
|
|
|
|
Marco
Go
|
Hmmm... Panie fink. Jestem (skromnym) pracodawcą. Niedawno poszukiwałem pani do pracy - chętniej przyjąłbym "optymalną", ale jakoś żadna się nie zgłosiła... Może wszystkie "optymalne" mają już dobrze płatną, stałą pracę? Życzę im tego! Chyba, wreszccie, zaczynam Pana rozumieć.
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Czyżby Ci fink chodziło o pracodawców wykorzystujących optymalnych jako bardziej efektywnych?
|
|
|
|
|
|
|
fink
Go
|
Czyżby Ci fink chodziło o pracodawców wykorzystuj±cych optymalnych jako bardziej efektywnych?
Nie zaciemniaj sprawy. Nie odwracaj uwagi Czytelnika od tego co naprawdę ważne, czyli tego co napisałem. A napisałem zaupełnie konkretnie. To co napisałem nie zawiera żadnej ukrytej treści, jak próbujesz wmówić Czytelnikowi. Nie rób przedstawienia - bo piszesz śmiesznie i robisz tylko z siebie cyrk takimi tanimi insynuacjami... Twoje "czyżby" zachowaj dla maluczkich. Ja napisałem wyraźnie czego poszukuję. Poszukuję listu, który ktoś ktoś kiedyś napisał. Co jest w tym liście - patrz moje poprzednie wpisy do tego wątku. Co chcesz wmówić Czytelnikowi ? He ? Bo ja niczego nie chcę wmówić. Każdy niech przeczyta, proszę. I proszę niech odpisuje jeśli kojarzy ten list. Może ten list jest w którymś numerze Optymalnych albo w którejś z książek z odpowiedziami na listy.
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Uponstar
Go
|
Nie mogę sprawdzić tych implantów. Mam zbyt owłosione nogi Swoją drogą ciekawe. Jeżeli to prawda, to jak można się bronić? Czy wogóle można? Poza tym skoro jesteśmy w niby "Matrixie", to dlaczego ktoś o tym pisze? Dlaczego jest to ogólnie dostępne? Dlatego że, ludzie i tak nie uwierzą? Ciekawy temat poruszyłaś Zofio
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Aha, i jeszcze jedno, jakby ktoś miał wątpliwości. Przeczytałem dziesiątki albo i setki listów do doktora Kwaśniewskiego na www, w książkach i gazecie Optymalni. I ten właśnie list był unikalny, tzn. w pewnym sensie unikalny. Resztę bardzo mgliście z niego pamiętam i nie potrafię do końca zdefiniować tejże unikalności, poza właśnie opisanymi pasożytami. Raczej w żadnym innym liście nie było powiedziane o tychże pasożytach (tzn. pasożytniczych ludziach), a przynajmniej w taki właśnie sposób jak w tymże liście. Raczej było użyte słowo pasożyci/pasożyty, chociaż nie wykluczam, że także pasożytowanie. Tenże list pochodzi z dawnych czasów, tzn. sprzed 2001 roku, choć tu też mogę się mylić.
fink?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|