Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: SZPARAGI W SZYNCE. (Przeczytany 3136 razy)
|
MORGANO
Gość
|
SZPARAGI W SZYNCE.
SkĹadniki. 300g Szparagi konserwowe 200g Szynka 6 plasterkĂłw 60g BiaĹko z 2 jajek 50g MasĹo 50g MigdaĹy przyprawy : sĂłl, pieprz
SposĂłb przygotowania. Szparagi w sosie wĹasnym naleĹźy wyjÄ
Ä ze sĹoika i odsÄ
czyÄ. Do kaĹźdego plastra szynki wkĹadamy po dwa szparagi i zawijamy w rulonik. Ruloniki te naleĹźy uĹoĹźyÄ na Ĺźaroodpornym pĂłĹmisku wysmarowanym masĹem. Do dwĂłch biaĹek z jaj wkĹadamy rozdrobnione pĹatki migdaĹowe a caĹoĹÄ ubijamy na sztywno. BiaĹka ukĹadamy dekoracyjnie na rulonikach szynki z szparagami i zapiekamy w gorÄ
cym piekarniku. Uwaga - beza, ktĂłra siÄ wytworzy na roladach powinna byÄ jasnego koloru. Plater udekorowany zieleninÄ
jest bardzo wytwornym daniem na róşnego rodzaju przyjÄcia optymalne.
OgĂłĹem 660g B-T-W /55,3/ - /105,5/ - /15,7/ - /1230 kalorii/ 100g produktu B-T-W /8,4/ - /16,0/ - /2,4/ - /185 kalorii/ 200g porcja 1 osobowa B-T-W /16,8/ - /32,0/ - /4,8/ - /370 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,9 : 0,3 B+T/200g=48,7g
NaĹladownictwo jest najszczerszym komplementem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|