Avatar dawno zamierzałem zmienić, ale nie mogę. Jedynym. znanym mi sposobem jest usunięcie zdjęcia, jednak jest to niemożliwe, gdyż posługuję się nim jak drogowskazem w gęstwinie postów.
Szefu! Rozpatrz prośbę ciężko robiącego na boku. I nie po to, abym się z fotkami mógł zabawiać, ale żeby Użytkownicy przestali się mnie bać wreszcie, znaczy avatar'u i wnieśli swój materialny wkład w niematerialny przecież magazyn.
Sam ostatnio postulowałem o umożliwienie użytkownikom wgrywania na serwer własnych avatarów, więc popieram prośbę.
Wypowiedź kolegi pływaka dopełniła kielich mych myśli, wśród których jest i wspomnienie hostingu.
Praktycznie każdy, nieprzeciętny zjadać bajtów orientuje się jakiej pojemności potrzebuje serwer(szybkość to inny "bonus"), aby zaspokoić gadatliwość sekty, znaczy setki ochotników i jakie koszty są z tym związane. Posłużę się skrótem myślowym, aby dyskusji narobić smaku i od razu zaproponuję
szkic :
najbardziej gadatliwi płacą proporcjonalnie do gadulstwa czyli najwięcej (może być w skali ubiegłego roku i co rok), jednak:
- już drugoroczni płacą "najwięcej x2";
- zawoalowani drugoroczni- potrójnie (najwięcejx3), a z wielką PIT'ą ...- też potrójnie;
- ci, którzy bezustannie gadają podczas nauki, znaczy którzy stale się uczą- podwójnie;(wyróżnienia jak najbardziej się sumują)
ci co są na ŻrO, ale nie mataczą proporcjonalnie;
ci co sobą DnO reprezentują i nie mataczą- proporcjonalnie;
ci co rotują przy braku innych wyróżnień- proporcjonalnie;
inne smaki- proporcjonalnie;
Sorry za lekką ingerencję w treść cytowanej wypowiedzi, ale czytelniej tak mi. Czy ja dobrze Cię odczytuję?... Wychodzisz z propozycją partycypacji kosztów za roczną opłatę za serwer hostujący tę witrynę? A admin napomykał gdziekolwiek, że takiego wsparcia finansowego potrzebuje?
I czy dobrze rozumiem, że forumowicze z największą średnią liczbą postów na dzień mieliby procentowo dorzucać najwięcej do puli? Im więcej na forum piszesz, tym więcej Cię to kosztuje? Czyli moja "składka członkowska" wyniosłaby tyle co nic, a Twoja wynosiłaby... najwięcej x3? Chcesz się dobrowolnie karać finansowo za aktywny udział na tymże forum dyskusyjnym?
To najpierw należałoby zrobić "listę członków" partycypujących w kosztach, coby wyliczyć Twą daninę.
A może jednak chodzi Ci o powszechnie stosowany "system nagród" za aktywny udział w forum dyskusyjnym, hę? Typu: od xxx postów mam prawo wgrać własny avatar zamiast być skazany jedynie na te dostępne w galerii avatarów? To ja wówczas jestem jak najbardziej za. I jeszcze doproszę o opcję zmiany "nazwy wyświetlanej", bo "anakin" mi się znudził.
PS A Wy, Radzio i Mariuszu, nie jesteście aby spokrewnieni? Bo posty szyfrujecie równie zawile...