forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-16, 21:49:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669518 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  RYBNY GULASZ.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: RYBNY GULASZ.  (Przeczytany 2968 razy)
MORGANO
Gość


Email
RYBNY GULASZ.
« : 2007-09-29, 00:05:20 »

RYBNY  GULASZ.

Składniki.
300g Filet z dorsza, mintaja
300g Kapusta kwaszonej
150g Wino czerwone wytrawne
100g Cebula
 100g Boczek wędzony
   50g Śmietana słodka 30%
przyprawy : 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sok z cytryny, papryka mielona, sól.

SposĂłb przygotowania.
Filety z ryby opłukać osuszyć skropić sokiem z cytryny posolić, oprószyć papryką. Boczek i obraną cebulę pokroić w kostkę podsmażyć. Dodać kwaszoną kapustę i koncentrat pomidorowy, rozprowadzić czerwonym winem i wszystko dokładnie udusić. Ułożyć na wierzchu pokrojoną w kostkę rybę i dogotować gulasz pod przykryciem około 10-12 minut. Przed podaniem zaprawić sos śmietaną.

Ogółem 1000g  B-T-W  /70,6/ - /63,2/ - /17,7/ - /920 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /7,1/ - /6,3/ - /1,8/ - /90 kalorii/
300g porcja 1 osobowa  B-T-W /21,2/ - /19,0/ - /5,3/ - /280 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 0,9  : 0,3
B+T/300g=40,1g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
Zapisane
fewa
Gość


Email
Odp: RYBNY GULASZ.
« Odpowiedz #1 : 2007-09-30, 23:15:50 »

Wygląda mi ten przepis na bigos rybny.   Razz Muszę go wyprbowac.
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 8.099 sekund z 19 zapytaniami.