forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 21:50:15

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  ZAPIEKANE MEDALIONY Z INDYKA.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: ZAPIEKANE MEDALIONY Z INDYKA.  (Przeczytany 4215 razy)
MORGANO
Go


Email
ZAPIEKANE MEDALIONY Z INDYKA.
« : 2007-10-13, 00:14:10 »

ZAPIEKANE  MEDALIONY  Z  INDYKA.

Składniki.
400 g Indyka piersi
200 g Pomidorów
200 g Ser mozzarella 1 opakowanie
przyprawy : 2 łyżki oleju, 1/2 pęczka bazylii, sól, pieprz.

[font=Verdana][size=10pt][size=10pt]Sposób przygotowania.[/size][/size][/font]
Mięso opłukać, i osuszyć, pokroić na cztery grube piastry. Smażyć na gorącym oleju 5-7 minut, od czasu do czasu odwracając. Pomidory opłukać, oczyścić pokroić na 8 plasterków. Mozzarellę osączyć, również, pokroić na 8 plasterków. Bazylię umyć, osuszyć, połowę listków pokroić w cienkie paski. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posypać pokrojoną bazylią. Na wierzchu położyć plasterki pomidorów i mozzarelli. Zapiekać około 5 minut w temperaturze 250°C. Oprószyć pieprzem. Udekorować resztą bazylii. Można podawać z świeżą bagietką 50 g z masłem ziołowym.

Ogółem 800g  B-T-W  /123,2/ - /82,6/ - /8,6/ - /1270 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /15,4/ - /10,3/ - /1,1/ - /160 kalorii/
150g porcja 1 osobowa  B-T-W /23,1/ - /15,5/ - /1,6/ - /240 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 0,7  : 0,1
B+T/150g=38,6g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 18 zapytaniami.