MORGANO
Go
|
ROLADKI CIELĘCE.
Składniki. 400g Cielęce cienkie kotlety 200g Szynki 50g Pomidorów 50g Sok pomidorowy 50g Cebuli przyprawy : 2 łyżki oleju, 8 listków szałwi, 2 ząbki czosnku, pieprz.
Sposób przygotowania. Mięso opłukać, osuszyć, każdy kotlet przekroić na pół. Plastry szynki także przekroić na pół. Każdy kawałek mięsa obłożyć połówką plastra szynki i zrolować. Na roladki wyłożyć listki szałwi i przy mocować wykałaczkami lub związać nitką. Na rozgrzanym oleju smażyć roladki 10-12 minut, często obracając, oprószyć pieprzem. Pomidory posiekać. Cebulę oczyścić i także posiekać. Oczyszczony czosnek pokroić w plasterki. Pomidory, cebulę i czosnek dodać do mięsa 5 minut przed końcem smażenia. Wlać sok pomidorowy i krótko podgrzewać. Roladki wyłożyć na talerze; każdą porcję polać sosem z pomidorami.
Ogółem 750g B-T-W /114,0/ - /49,3/ - /8,5/ - /920 kalorii/ 100g produktu B-T-W /15,2/ - /6,6/ - /1,1/ - /120 kalorii/ 200g porcja 1 osobowa B-T-W /30,4/ - /13,1/ - /2,3/ - /250 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 0,4 : 0,1 B+T/200g=43,5g
Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.
|