Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Mdlosci i kompletny brak apetytu (optymalna od 3 lat) (Przeczytany 7158 razy)
|
kasara1991
Go
|
Wlasnie wrocilam z 2tygodniowych ferii, gdzie bylo cieplo i jadlam w sumie sniadanie (6 zoltek, cebula, marchew, 75 gr masla) i pozniej tylko orzechy, jakis ser albo kawe ze smietana. Generalnie moje dzienne BTW wynosilo przed feriami 40: 140: 30, a na feriach spadlo do ok. polowy. Bylo to spowodowane brakiem apetytu i brakiem jakosciowo dobrego i sprawdzonego jedzenia.
Teraz, gdzy juz od 3 dni jestem w domu, nie mam apetytu i jest mi az niedobrze jak zjem. Dzis i wczoraj zjadlam przez caly dzien 100 gr salatki jarzynowej (gotowane jarzyny z majonezem) i popilam 2 kubkami rosolu. Dni byly semi-aktywne, ale bylam w pracy, nosilam pare ciezkich przedmiotow. Czy ktos kiedys mial podobnie? Ponoc optymalny moze bez jedzenia wytrztmac tydzien bez uszczerbku na zdrowiu. Czekam na przydatne odpowiedzi!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zrób test ciążowy, jak wyjdzie negatywnie, to tu ktoś pomoże, a jak pozytywnie, to "Żywienie kobiet w ciąży". Może to być też adaptacja do skrajnie zmiennych warunków i wiele innych powodów, z których ten pierwszy jest najważniejszy.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Czekam na przydatne odpowiedzi!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, czekasz na wróżenie z fusów typu więcej białka, miej tłuszczu, albo, "podaj dokładny jadłospis", a jak już podasz, to "źle, że jest 45,99, bo powinno być 44,999." A liczbami się nie leczy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czekam na przydatne odpowiedzi!
Ja mam często po wakacjach w ciepłych krajach brak apetytu i takie niewiadomoco w brzuchu, które mija po mniej więcej tygodniu. Zwykle składam to na karb wysokich temperatur, innych bakterii, do których przewód pokarmowy musi się dostosować i stresu w postaci zmiany otoczenia. "Żryj połowę" to najlepsza opcja w moim przypadku, ale ja mam tyle mięśni, tłuszczu i glikogenu, że wystarcza na kilka dni absolutnego postu, tylko butelka wody musi być pod ręką(najlepiej przegotowanej-uspokaja żołądek).
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Przyczyn takich objawów jest wiele od banalnych, do poważniejszych, ale na tej podstawie cyt.: "nie mam apetytu i jest mi az niedobrze jak zjem." - nie da się wysnuć konstruktywnych wniosków. Najczęściej przyczyną takich sensacji jak podaje Gavroche jest wymiana jelitowej flory bakteryjnej, jeśli do tego np. wystąpiło zatwardzenie lub rozwolnienie, ale tego nie ma w informacji, więc może to nie jest to.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W weterynarii na przykład większość chorób objawia się utratą apetytu i pacjent nie może do tego dodać nic więcej...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|