forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-24, 14:51:49

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669733 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Dieta Optymalna
| | |-+  Ogórki itp-kiszenie, konserwowanie proszę o opis chemiczny?
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Ogórki itp-kiszenie, konserwowanie proszę o opis chemiczny?  (Przeczytany 4462 razy)
sylwiazłodzi
Go


Email
Ogórki itp-kiszenie, konserwowanie proszę o opis chemiczny?
« : 2007-12-11, 22:58:13 »

Nie mogę zwięźle sformułować tematu ale chodzi mi o to jeśli jesteście w stanie opisać jak wpływa na organizm jedzenie kiszonych ogórków, kapusty a jeśli można np. konserwowych ogórków i innych rzeczy w occie. No bo kiszenie to jakby naturalna bardziej właściwość i proces niż konserwowanie w occie,tak?
Pytam dlatego bo moje dziecko autystyczne(oddzielny wątek mam na tym forum) bardzo lubi ogórki kiszone a piszecie o potrawach anty rakowych więc może to jakoś wpływa ma  na organizm, mózg. ?Oczyszcza organizm z toksyn itp? No nie wiem. Po prostu szukam wskazówki jak powiązać te kiszone ogórki z moimi ostatnimi obserwacjami syna co wydaje mi się trochę bez sensu ale różne rzeczy już były dla mnie dziwne a potem okazywało się,że coś w tym było. A on mógłby zjeść te ogórki w dużej ilości. W ogóle smak kwaśny bardzo mu podchodzi bo konserwowe ogórki też chętnie je. Czy kiszonki mają jakiegoś minerału, witaminy więcej , dostaje się to do organizmu i wytrąca np. jakieś złe metale, zatrucia itp. Proszę o informację.
Zapisane
sylwiazłodzi
Go


Email
Odp: Ogórki itp-kiszenie, konserwowanie proszę o opis chemiczny?
« Odpowiedz #1 : 2007-12-19, 21:16:49 »

Czytałam gdzieś że podczas kiszenia pojawiają się bakterie takie jak w mleku Lactobacillus cośtam. Ale nie znalazłam ponownie tego posiu w necie i chciałam potwierdzić, zaprzeczyć?
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.055 sekund z 19 zapytaniami.