forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-29, 21:59:21

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.
669847 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZATOBRIAND.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: SZATOBRIAND.  (Przeczytany 4359 razy)
MORGANO
Gość


Email
SZATOBRIAND.
« : 2007-12-29, 01:41:05 »

SZATOBRIAND.

Składniki.
300g Polędwica środkowa
100g oliwa z oliwek
50g masła
sĂłl i pieprz.

SposĂłb przygotowania.
Polędwicę opłukać i osuszyć, posmarować oliwą, zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Po godzinie rozgrzać olej na patelni, obsmażyć mięso z obydwu stron na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i smażyć ok. 7-8 minut z każdej strony. Zdjąć z ognia, posolić i oprószyć pieprzem, odstawić na 2-3 minuty, następnie skośnie przeciąć dzieląc mięso na 2 części. Na stekach ułożyć wiórki zimnego masła porcja dla 2 osób.

Ogółem 450g  B-T-W  /60,7/ - /151,4/ - /0,4/ - /1610 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /13,5/ - /33,6/ - 0,1/ - /360 kalorii/
150g porcja 1 osobowa  B-T-W /20,2/ - /50,5/ - /0,1/ - /540 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 2,5  : 0,0
B+T/150g=70,7g
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.046 sekund z 19 zapytaniami.