MORGANO
Gość
|
SZATOBRIAND.
SkĹadniki. 300g PolÄdwica Ĺrodkowa 100g oliwa z oliwek 50g masĹa sĂłl i pieprz.
SposĂłb przygotowania. PolÄdwicÄ opĹukaÄ i osuszyÄ, posmarowaÄ oliwÄ
, zostawiÄ na godzinÄ w chĹodnym miejscu. Po godzinie rozgrzaÄ olej na patelni, obsmaĹźyÄ miÄso z obydwu stron na duĹźym ogniu, nastÄpnie zmniejszyÄ ogieĹ i smaĹźyÄ ok. 7-8 minut z kaĹźdej strony. ZdjÄ
Ä z ognia, posoliÄ i oprĂłszyÄ pieprzem, odstawiÄ na 2-3 minuty, nastÄpnie skoĹnie przeciÄ
Ä dzielÄ
c miÄso na 2 czÄĹci. Na stekach uĹoĹźyÄ wiĂłrki zimnego masĹa porcja dla 2 osĂłb.
OgĂłĹem 450g B-T-W /60,7/ - /151,4/ - /0,4/ - /1610 kalorii/ 100g produktu B-T-W /13,5/ - /33,6/ - 0,1/ - /360 kalorii/ 150g porcja 1 osobowa B-T-W /20,2/ - /50,5/ - /0,1/ - /540 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 2,5 : 0,0 B+T/150g=70,7g
|