MORGANO
Go
|
MASŁO PIETRUSZKOWE. Składniki. 120 g masła, 50g posiekanej natki pietruszki, 30g sok z cytryny ¼ szczypta białego pieprzu, i sól Sposób przygotowania. Młode listki pietruszki obrać z łodyżek, dobrze wypłukać w zimnej wodzie i drobno posiekać. Świeże masło rozetrzeć, dodając po kropelce sok z cytryny. Wymieszać z pietruszką, przyprawić solą i pieprzem. Uformować kulki lub krążki i zamrozić. Ogółem 200g B-T-W 3,2 – 99,2 – 8,6 /940 kalorii/ 100 gram produktu B-T-W 1,6 – 49,6 – 4,3 /470 kalorii/ 50 gram porcja 1 osobowa B-T-W 0,8 – 24,8 - 2,1 /235 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 31,4 : 2,7
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I jeszcze podają ile dobre masło powinno mieć tłuszczu
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Po cholerę tym biedakom mieszają w głowach! A przy okazji masło się marnuje, bo na 5*wio lepiej napędzać się na odrobinie oleju.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
W wielu optymalnych ten problem cały czas na topie jest
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Dziś piekę sernik, tyle, że z połowy produktów, wychodzi wtedy akurat wielkości foremki, którą posiadam Zauważyłam, że nabiał mogę już jeść pod jednym warunkiem- że będzie po obróbce termicznej, czyli jak to mówił Doktor "nadtrawiony ogniem" Ach, ten Doktor, jak on wszystko wie! Prorok, cy cuś?!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nie jestem pewna, czy to pasuje do tematu "masło pietruszkowe"
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale tym się nie ma co przejmować, bo tu na galimatias wątkowy nikt już nie narzeka...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe: