Autor
|
Wtek: pytanie dla uprawiajacych sport...... (Przeczytany 254913 razy)
|
Gavroche
|
"Jako użytkownik forum..." - córkę mam wpuścić? To Ty sam się miotasz. Mów jak na spowiedzi. Skoro to ja zapraszam. I mgłą mi prostych luster nie krzyw. A jeżeli jednak Ty się wpraszasz- jako człowiek. Odpowiem- kocice, albo kot- jak przylezą, to śpią u mojej Żony- ze mną. Albo ja- jak przylezę, a moja Żona śpi już z kotami, to ja śpię u swojej Żony z nimi. Troszkę lepiej? Znaczy otwarciej? Lepiej. Cholera Cię wie, włóczysz się z psami nocą po lesie odludnym... Na moją córkę zastaryś Zapraszanie zwierząt do łóżka, celem spoczynku nocnego jest stare jak świat. Zwłaszcza kotów i małych psów, normalka dla mnie. Tylko nie chciałbym Wam przeszkadzać, jak już się zleziecie w alkowie...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie włóczę, a jestem wleczony. Nie po odludnym, bo powiatowym. ... Bo to taki atawizm. Psy jednak nie są małe. My prości ludzie jesteśmy, czym więc nam mógłbyś przeszkodzić...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
My prości ludzie jesteśmy, czym więc nam mógłbyś przeszkodzić... W czym...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wycofuję się więc z poprzedniej wypowiedzi. A czym? Niczym.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z a p a m i ę t a ł e m.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"Jako użytkownik forum..." - córkę mam wpuścić? To Ty sam się miotasz. Mów jak na spowiedzi. Skoro to ja zapraszam. I mgłą mi prostych luster nie krzyw. A jeżeli jednak Ty się wpraszasz- jako człowiek. Odpowiem- kocice, albo kot- jak przylezą, to śpią u mojej Żony- ze mną. Albo ja- jak przylezę, a moja Żona śpi już z kotami, to ja śpię u swojej Żony z nimi. Troszkę lepiej? Znaczy otwarciej? Lepiej. Cholera Cię wie, włóczysz się z psami nocą po lesie odludnym... Na moją córkę zastaryś Zapraszanie zwierząt do łóżka, celem spoczynku nocnego jest stare jak świat. Zwłaszcza kotów i małych psów, normalka dla mnie. Tylko nie chciałbym Wam przeszkadzać, jak już się zleziecie w alkowie... Lepiej uwazac, piotrx czuwa. Po co potem oberwac w leb kamieniem na ulicy?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Przy intensywnym wysiłku fizycznym podstawą diety powinny być: żółtka, wyciąg kolagenowy, podroby, masło, smalec, śmietana... Na "mięso" - szkoda żołądka tym bardziej, że zjadanie nadmiaru mięśni podkręca szkodliwie podstawową przenianę materii!!!(PPM). Przy faktycznym zapotrzebowaniu na białko o najwyższej wartości biologicznej około 0,7-0,8 g/kg nmc/D u zdrowego, dorosłego, 70kg mężczyzny PPM wynosi nie więcej niż 1100-1200 kcal, (dobowy bilans energetyczny około - 1800kcal), ale gdy zje się białka z mięsa, czy bobu ze 120g/D - PPM rośnie gwałtownie do powyżej 1500 kcal (i więcej), i w takim przypadku na "robotę głupiego" (zamiana nadmiaru białka w LC najpierw na węglowodany i (czy) węglowodanów w dietach wysokowęglowodanowych, a jednego i drugiego w dietach mieszanych na: (pirogronian) -> acetylo-CoA -> na tłuszcz, a tłuszcz spowrotem na a-CoA -> cykl Krebsa -> łańcuch oddechowy) trzeba organizmowi dołożyć dodatkowo około 700-1000 kcal, a gdzie tu jeszcze bilans wysiłkowy? Jakiś Toan napisał
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wie co pisał, bo ... biegał.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wie co pisał, bo ... biegał. Dawno i nieprawda
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale jak to? Nieprawda, że biegał, czy raczej ...ten ...no... że wie. Jedno i drugie było dawno. Co było, a nie jest... Wiosna w tym roku sprzyjająca domowym piecuchom
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ta wiosna uczy pokory- naturalnie. Ale wiosny już takie są.
|
|
|
|
|
|
|
|
|