forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 22:53:52

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKĄ.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKĄ.  (Przeczytany 2906 razy)
MORGANO
Go


Email
ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKĄ.
« : 2007-09-15, 00:26:08 »

ZAPIEKANKA  FASOLOWA  Z  SZYNKĄ.

Składniki.
600g Fasolka szparagowa zielona
150g Szynki wieprzowa gotowana
150g Jajka 3
150g Śmietana słodka 30%
100g Cebula
  50g Boczek wędzony
  50g Ser tarty Parmezan
  50g Masło stopione
przyprawy : 1 pęczek pietruszki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki,1 ząbek czosnku, sól, pieprz.

Sposób przygotowania.
Cebulę czosnek i boczek pokroić w kosteczkę, a szynkę na wąskie paski Pietruszkę umyć i posiekać. Fasolkę umyć i obrać z włókien. Boczek usmażyć tak, aby był chrupiący. Na tłuszczu z wytopionego boczku usmażyć cebulę i czosnek na złoty kolor Dodać fasolkę, szynkę i pietruszkę. Wymieszać, włożyć do żaroodpornej formy. Jajka roztrzepać ze śmietaną, tartym parmezanem i papryką. Doprawić do smaku solą i pieprzem, polać tym fasolkę. Zapiekankę polać stopionym masłem piec w piekarniku.

Ogółem 1300g  B-T-W  /82,1/ - /168,9/ - /57,4/ - /2080 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /6,3/ - /13,0/ - /4,4/ - /160 kalorii/
400g porcja 1 osobowa  B-T-W /25,3/ - /52,0/ - /17,6/ - /640 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 2,1  : 0,7
B+T/400g=77,2g


Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.




Zapisane
Flawia
Go


Email
Odp: ZAPIEKANKA FASOLOWA Z SZYNKĄ.
« Odpowiedz #1 : 2008-03-14, 15:17:04 »

zrobiłam to wczoraj, bardzo dobre, ale trochę suche wyszło. Moze by nie było takie suche gdyby kto podal w jakiej temperaturze i jak długo zapiekać? Wink
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 19 zapytaniami.