Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Samodzielny jogurt (Przeczytany 3945 razy)
|
Tomek
Gość
|
Mam jedno pytanie. Jogurt robie sobie sam zakwaszajac mleko 3,2 % niewielka iloscia kupnego jogurtu. Jesli w mleku jest B=3,3 T=3,2 W=4,8 to ile jest BTW w tym samym mleku po przerobieniu przez bakterie?
Jesli ktos zna szczegoly to prosilbym o wyjasnienie co jest przetwarzane przez bakterie jogurtowe, weglowodany zawarte w mleku czy moze bialko i co powstaje w wyniku takiej fermentacji?
-- Tomek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Tomek
Gość
|
Przepraszam Cie najmocniej ale Twoja odpowiedz w zaden sposob nie porusza tematu o ktory pytalem. Pytalem jak procesy zachodzace podczas fermentacji mleka wplywaja na zawartosc BTW. Ja sam moge przypuszczac ze bakterie przerabiaja zawarte w mleku weglowogany a otrzymujemy w rezultacie zwiekszona ilosc bialka(bakteryjnego). Ale jak to jest naprawde czy ktos na tym forum ma wiedze na ten temat?
-- Tomek
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|