forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-26, 06:46:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
669747 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Pizza "Olczanska"
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Pizza "Olczanska"  (Przeczytany 3270 razy)
adampio
Gość


Email
Pizza "Olczanska"
« : 2009-01-18, 01:34:37 »

Olcza to pocztki dziejow Zakoapnego. Ni byloby Zakopanego bez Olczy ( Olcy ).
Moj Dziadek jadl cos takiego, co dzis, po zbilansowaniu i uformawaniu, mozna nazwac omletem. Dlatego nazwalem ten omlet "OLCANSKIM".

50 gr wedzonej sloniny ( na innej bedzie bez smaku )
120 gr jajka ( 2 cale duze jajka )
60 zoltka
50 gr oscypka ( albo innego dobrego sera )

Robimy:

slonine topimy
trzepiemy jajaka z zoltkami na jednolita mase
wlewamy mase jajeczna na slinine i szybko mieszamy, tworzac omleta
jak juz widzimy, ze spod jest prawie sciety, kladziemy utarty albo pokrojony w plasterki ser. Przykrywamy na dwie do trzech minut. I gotowy "OLCANSKI"


BTW: 1: 2,6 : 0

Gramatura w calosci:
B: 36 T: 92,8 W:1,7
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.089 sekund z 19 zapytaniami.