Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Brzoskwinia smażona cynamonem (Przeczytany 3035 razy)
|
sylwiazłodzi
Go
|
Eksperyment z uwagi na niemozność jedzenia min. słodyczy, cukru do końca roku ze wzgledów osobistych.
Brzoskwinia obrana z której wyjęłam pestkę. Smalec gęsi i szczypta cynamonu.
Usmażyłam dwie połowki na patelni na gęsim smalcu. Na koniec wyłączyłam gaz pod patelnią i posypałam cynamonem.
Wyjęłam na talerz i polałam jeszcze tym "sosem" z patelni. Dobra proszę tylko smażcie tyle aby nie było brązowej spalenizny bo zybko się robi i w tym miejscu brzoskwinia nabiera smaku lekko gorzkiego albo jak nadpsute, alkoholowe owoce. Drugi raz będę sprawdzać jak bedę smażyć ale przypiekła się tylko trochę na brzegach.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|