Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: zywienie dziecka w wieku 1.5 roku (Przeczytany 7391 razy)
|
Eve
Gość
|
Znajoma karmi corke piersia, ale z powodow zdrowotnych ( antybiotyki) bedzie musiala odstawic wkrotce, nie wie czym zastapic mleko bo mala ma skaze bilkowa i mleka krowiego nie powinna pic , szukalm troche ale nic konkretnego nie znalazlam jescze (krotko szukalam), moze ktos sie zetkna z podobna sytuacja. Kiedys czytalam cos dr Kwasniewskiego o dodawaniu zoltek do mleka dla dzieci - probuje to znalezc, ale nie wiem jak to sie ma do skazy bialkowej. Moja znajoma nie jest- powiedzmy- bardzo zaawanssowanaw i rozeznana w poszukiwaniach na wlasna reke i chcialabym jej pomoc. Dziekuje z gory i pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Znajoma karmi corke piersia, ale z powodow zdrowotnych ( antybiotyki) bedzie musiala odstawic wkrotce, nie wie czym zastapic mleko bo mala ma skaze bilkowa i mleka krowiego nie powinna pic , szukalm troche ale nic konkretnego nie znalazlam jescze (krotko szukalam), moze ktos sie zetkna z podobna sytuacja. Kiedys czytalam cos dr Kwasniewskiego o dodawaniu zoltek do mleka dla dzieci - probuje to znalezc, ale nie wiem jak to sie ma do skazy bialkowej. Moja znajoma nie jest- powiedzmy- bardzo zaawanssowanaw i rozeznana w poszukiwaniach na wlasna reke i chcialabym jej pomoc. Dziekuje z gory i pozdrawiam wszystkich.
Jezeli kuracja antybiotykowa nie bedzie trwala dlugo,karmienie piersia nie stoi na przeszkodzie.Osobiscie taka porade otrzymalam od lekarza niemieckiego. Wedlug Diety optymalnej matka karmiaca powinna jednak wzmocnic sie tlustymi rosolami z kluskami lanymi bez maki,watroba roznego rodzaju,salcesonem lub flakami,moze byc rowniez kaszanka i inne wyroby podrobowe,wszystkie tluste miesa.Syna karmilam 5 lat jadajac jak wyzej. Oczywiscie nie piszesz,czy twoja znajoma zna zasady Diety,co jada i ile. Dzieci uczulone na mleko beda takze uczulone na wszystkie inne prod. mleczne.Nalezy wyeliminowac z diety lub podawac raz na jakis czas.Tutaj na Forum znajdziesz wiecej info.jezeli posluzysz sie wyszukiwarka.
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Gość
|
Lekarz zawsze moĹźe dobraÄ taki antybiotyk dla matki , ktĂłry jest dozwolony przy karmieniu piersiÄ
i nie trzeba z tego powodu przerywaÄ karmienia.
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Gość
|
i wcale nie wierzÄ w tÄ
skazÄ biaĹkowÄ
...
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Gość
|
Ja moje dzieci karmilam piersia do 3,5 roku. Zdarzaly mi sie zapalenia gardla i musialam brac antybiotyki. Mowilam lekarzowi ze karmie i dobieral mi antybiotyk lagodny dozwolony podczas karmienia. Nie bylo potrzeby zaprzestania karmienia . Gorzej bylo jak zachorowalam gdy dziecko mialo 2,5 roku. Lekarz zdziwil sie ze jeszcze karmie i chcial mnie wyslac do psychiatry bo niby szkodze dziecku tym karmieniem. Lekarza zmienilam i karmilam dalej. Przestalam pic wode z lodowki i zapalenie gardla minelo bezpowrotnie.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Ja moje dzieci karmilam piersia do 3,5 roku. Zdarzaly mi sie zapalenia gardla i musialam brac antybiotyki. Mowilam lekarzowi ze karmie i dobieral mi antybiotyk lagodny dozwolony podczas karmienia. Nie bylo potrzeby zaprzestania karmienia . Gorzej bylo jak zachorowalam gdy dziecko mialo 2,5 roku. Lekarz zdziwil sie ze jeszcze karmie i chcial mnie wyslac do psychiatry bo niby szkodze dziecku tym karmieniem. Lekarza zmienilam i karmilam dalej. Przestalam pic wode z lodowki i zapalenie gardla minelo bezpowrotnie.
mnie tez ciagle wysylali do psychiatry,a synka niemalze wszyscy zawstydzali.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Gość
|
Oczywiscie nie piszesz,czy twoja znajoma zna zasady Diety,co jada i ile.
Jasne, Ĺźe nie zna bo antybiotyki, skaza biaĹkowa.... Lekarka leczy najpierw matkÄ, to potem dziecko jest zdrowe. W tym przypadku szczegĂłlnie ma to zastosowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Gość
|
a wiecie Ĺźe nigdzie nie moĹźna znaleĹşÄ ile tluszczu ma mleko kobiece? normalnie wroga propaganda powymazywaĹa coby nie porĂłwnywaÄ ze sztucznymi mieszankami. Jak macie linka do tekstu ktĂłry podaĹby skĹad mleka kobiecego (BTW ale gdzieĹ indziej niĹź w KwaĹniewskim) to byĹabym wdziÄczna, bo ludzie mi nie wierzÄ
Ĺźe mleko kobiece zawiera duĹźo tĹuszczu... mĂłj synek ma tylko roczek, nie chodzi jeszcze, wyglÄ
da jak niemowlÄ a juĹź sie ludzie dziwiÄ
Ĺźe karmie go jeszcze piersiÄ
, tak dĹugo!!
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Gość
|
a jak to przeliczyÄ na dane podawane w ksiÄ
Ĺźkach KwaĹniewskiego? wg tego linka w 100 g mleka mamy 4 g tĹuszczu, jak to przeliczyÄ na te 78-82% ?
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Gość
|
CzÄĹÄ weglowodanĂłw jest przerabiana na trĂłjglicerydy wiÄÄ wychodzi tak jak napisaĹas
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Gość
|
Ĺliczny kotek w avatarze, dziÄki...
|