Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Drożdże (Przeczytany 3406 razy)
|
Eunice
Go
|
Podobno takie zdrowe...Jedni piszą, że najlepsze na surowo, inni że to trucizna i należy sparzać wrzątkiem. No właśnie jak to jest z tymi drożdżami- warto sobie nimi głowę zaprzątać?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Podobno takie zdrowe...Jedni piszą, że najlepsze na surowo, inni że to trucizna i należy sparzać wrzątkiem. No właśnie jak to jest z tymi drożdżami- warto sobie nimi głowę zaprzątać?
Oczywiscie, ze warto. Bez drozdzy nie wyprodukujemy ani kropli alkocholu i wtedy dopiero bedzie dylemat. Pic czy nie pic wszystko co mokre.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Danuta
Go
|
"Wypieraniu tradycyjnej fermentacji z udzialem bakterii (mlekowej) przez fermentacje z udzialem drozdzy (alkoholowa) przypisuje sie zwiekszona zachorowalnosc na drozdzyce (candidiasis)". http://wikipedia.org/wiki/Zakwas-chlebowy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|