forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-28, 22:37:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669820 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Drożdże
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Drożdże  (Przeczytany 3406 razy)
Eunice
Go


Email
Drożdże
« : 2008-07-19, 08:42:54 »

Podobno takie zdrowe...Jedni piszą, że najlepsze na surowo, inni że to trucizna i należy sparzać wrzątkiem. 
No właśnie jak to jest z tymi drożdżami- warto sobie nimi głowę zaprzątać?
Zapisane
Syriusz
Go


Email
Odp: Drożdże
« Odpowiedz #1 : 2008-07-19, 13:31:06 »

Podobno takie zdrowe...Jedni piszą, że najlepsze na surowo, inni że to trucizna i należy sparzać wrzątkiem. 
No właśnie jak to jest z tymi drożdżami- warto sobie nimi głowę zaprzątać?

Oczywiscie, ze warto. Bez drozdzy nie wyprodukujemy ani kropli alkocholu i wtedy dopiero bedzie dylemat. Pic czy nie pic wszystko co mokre.
Zapisane
Danuta
Go


Email
Odp: Drożdże
« Odpowiedz #2 : 2008-07-20, 16:35:45 »

"Wypieraniu tradycyjnej fermentacji z udzialem bakterii (mlekowej) przez fermentacje z udzialem drozdzy (alkoholowa) przypisuje sie zwiekszona zachorowalnosc na drozdzyce (candidiasis)".

http://wikipedia.org/wiki/Zakwas-chlebowy

Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 19 zapytaniami.