Autor
|
Wtek: Ból stawów, krzyża, sucha skóra, itd. (Przeczytany 91949 razy)
|
lekarka
Go
|
Lody optymalne - to dla mnie ...dramat . Nie potrafię dobrać ilości tłuszczu mlecznego . Nie ma takiego "stop-już wystarczy" jak przy innych pokarmach optymalnych. By schudnąć - W najlepiej 0,5g/kg m. ciała należnej/dobę. Jak nie potrafisz zastosuj metodę Hard Core: 1 dzień: kawa, woda, rosoł wołowy bez tłuszczu i bez soli (bardzo smaczny) z pieprzem, papryką, łyżeczka cukru (albo i nie), cała sałata, wołowina 280-300g (w dwóch posiłkach, wołowina z tego rosołu). 2 dzień : kawa, seler z tego rosołu, woda, 2 jaja, sałata lub brokuł lub inne zielone ubogoweglowodanowe "trawsko"może być szpinak, rosół j.w. , 140g wolowiny, pół jabłka- jak musisz. 3 dzień: całkiem jesteś już "zaketonowana" (zapach acetonu z ust) nie chce Ci sie jeść: W do 40g/dobę najlepiej warzywo (np. pietruszki, pora z rosołu powyżej, czy ugotowane liscie z botwinki, czy ugotowana cukinia w tym rosole czy jakiś mix chiński-niewiele), może być plaster ananasa czy cytryna czy truskawka-kilka, 2 jaja + łyżka oliwy. Same 2 jaja tu wystarczą - jako białko. Po takich dniach (NIE ZALECAM DIETY CHUDEJ NA STAŁE) zauważysz, ze 2 jaja + 2-3 łyzki oliwy/smalcu na dobę + W w postaci warzyw (w ilości W powyżej) - TO w następnych dniach - OBŻARSTWO. Kontynuuj DO w takiej formie aż Ci się zachce Coś co organizm podpowie - w formie JP (Jeść Połowę). I sie nie przejmuj.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
dzisiaj np.--40g lodów [nieoptymalnych ] ok 200 g żeberek 2 ziemniaki-sos-tłusty ok 100 g pasztetu mały kawałek makowca ,kostka czekolady gorzkiej i lampe koniaku. B--50-=T-90--W--70 [około] ciężko wegle na wodzy utrzymać. Rudka, ale Ty mieszasz (lody, zeberka, pasztet, kawalek makowca, czekolada, koniak).
..i Ty chcesz schudnac? /trzymac wage!
Moja rada (jezeli mozna)zrezygnuj z mlecznych /ani grama , zrezygnuj z makowcow, czekolady WAZ I LICZ a efekty murowane .
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Też bym podkreśliła to co wytłuszczone .
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Hana -dzień długi -nie mieszałam ale tak naprawde -to chyba z rok nie jadłam słodyczy i chyba przestałam wierzyć ,ze dieta optymalna ustrzega przed łakomstwem staram sie -ale niestety człowiek ulega pokusie . dzisiaj wafelek-sama nie wiem co sie ze mną dzieje.,chyba świńskie godziny mnie ostatnio dopadają
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Rudka ja z natury jestem konsekwentna , zdazaja mi sie tez "slabe dni", stosuje wzgledem siebie nagrody/kary, (koncert w filharmonii, dobry film /sprzatanie , porzadki!)
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Hana -ja sie staram ale do konsekwencji mi daleko -troche sie nauczyłam ale z góry ustalone daty ,reguły i dyscyplina a jeszcze jakbym miała tygodniowy jadłospis -o rany ... leniwca trudno zmienić , codzien zapisuje co jadam i nawet nie sprawia mi to kłopotu a przy okazji mam nad sobą kontrole. Porzadki -tak -często wpadam w taki szał jak cos sie dzieje albo z nerwów. filharmonia ,to naprawde byłaby kara.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Rudko, czy sprzątanie sprawia Ci autentyczną radość ?
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Tomek czasami tak --zwłaszcza jak cos poprzestawiam ,zakupie ,albo dla uspokojenia nerwów. Traktuje to tez zamiast gimnastyki -bo nie lubie na darmo wywijac gałęziami wole aby energia nie była na darmo tracona. Radośc mi największą sprawia jak już wieczorkiem zasiadam do kompa i najzwyklejszy powszedni dzien ,może być najdłuższy i najnudniejszy -to lubie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
nie lubie na darmo wywijac gałęziami Ja też . Są takie miejsca, gdzie jeszcze się płaci by móc wywijać gałęziami.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Na suchą skórę - oliwka "Johnson's dla baby" - suto na całe ciało... Teraz to juz wiem dlaczego Ty tą oliwke lubisz tak suto na całe ciało Zaczełam sie przekonywać do niej pomimo,ze nie mam suchej skóry
|
|
|
|
|
|
|
|
|